Câți profesori s-au vaccinat. Lecția dată elevii care s-au imunizat din proprie inițiativă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Odată cu scăderea incidenței cazurilor de COVID la nivel național, sute de mii de elevi s-au reîntors în unitățile de învățământ.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, incidența infectărilor în școli este de 1 la 10.000, adică mult sub rata de infectare la nivel național, care este de 0,7 la 1.000 de locuitori, relatează postul de televiziune Digi 24.

Sâmbătă, 22 mai, ministrul Educaţiei a fost întrebat de jurnalişti dacă a crescut numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 odată cu revenirea copiilor la şcoală.

El a răspuns că ultimele raportări arată că este vorba de numai 270 de elevi infectaţi din totalul celor peste 2,7 milioane de elevi care au putut merge la şcoală în toată țara.

Prin urmare, incidența este de 1 la 10.000.

Din cele 270 de infectări la nivel național, 40 au fost raportate în Bucureşti.

„Deci procentul este mult sub procentul naţional, sub rata de infectare la nivel naţional, care este de circa 0,7. În sistemul de educaţie este de 1 la 10.000”, a spus Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Vineri seara, ministrul Educației a declarat la postul de televiziune Digi 24 că 60% dintre angajații din învățământ s-au vaccinat: „Am încheiat centralizarea raportărilor din toate școlile și universități. Ne-a adus un rezultat remarcabil din perspectiva vaccinării personalului din învățământ, peste 185.000 de de angajați din învățământ. 60% este procentul de vaccinare general. 40% încă nu (s-au vaccinat – n.r.), unii au contraindicații medicale, alții nu doresc, ba fac și campanii antivaccinare”.

În ceea ce privește elevii vaccinați, Sorin Cîmpeanu a menționat că numărul acestora se ridică la aproximativ 55.000: 13.000 de elevi de 16 ani, 17.000 de elevi de 17 ani și 25.000 de elevi de 18 ani.

Cîmpeanu a mai spus că acești elevi ne-au dat o adevărată „lecție” deoarece s-au vaccinat din proprie inițiativă, fără să existe o stimulare din partea sistemului de învățământ sau a ministerului Educației.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.