Câți bani publici a cheltuit PNL ca să îi facă reclamă lui Nicolae Ciucă pe cele 400 de panouri ce au împânzit România

Foto: Radu Oltean / Facebook

PNL a cheltuit 2 milioane de euro din bani publici pentru a-l promova pe Nicolae Ciucă prin sute de panouri amplasate în toată țara, dezvăluie publicația de investigații snoop.ro.

Teoretic, panourile, ce conțin mesajul „Un ostaș în slujba țării”, fac reclamă unei cărți scrise de Nicolae Ciucă. Însă cartea nu a apărut încă. Ar fi trebuit să apară în luna iunie la editura RAO, însă termenul de lansare nu a fost respectat, mai scrie sursa citată. Lansarea cărții s-a amânat pentru luna august.

Fotografia lui Nicolae Ciucă ce apare pe panouri este cea de pe coperta cărții „Un ostaș în slujba țării”.

PNL a comunicat, la întrebările Snoop, că din luna mai și până azi a cheltuit „din subvenții acordate de la bugetul de stat” 510.000 de euro pe lună pentru 400 de panouri stradale care promovează cartea lui Nicolae Ciucă. Acești bani reprezintă chiria lunară. Contractul continuă și în prezent. În afară de banii pentru închirierea spațiilor publicitare, partidul a achitat și 450.000 de euro pentru producerea și montarea afișajului în toată țara (cost achitat o singură dată, la începutul campaniei).

„Noi am făcut un deal că am luat panourile pe un an de zile”, a declarat Rareș Bogdan. El a mai spus că nu vede niciun conflict de interese în a finanța din bani publici o carte privată și spune că „Faptul că vorbim despre o carte pe mine mă bucură. După mult timp, de la „Cățeluș cu părul creț” și „Capra cu trei iezi”, unii vor mai ține, în sfârșit, mâna pe o carte”.

În total, 400 de panouri outdoor cu imaginea lui Nicolae Ciucă sunt prezente în orașele, pe autostrăzile și pe drumurile naționale din România. Imaginea lui Ciucă se reflectă în 762 de afișaje (un panou are două fețe).

Până la finalul anului, afișarea volumului lui Nicolae Ciucă va costa, în total, peste 4 milioane de euro, mai notează snoop.ro.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version