Câți bani economisește Bolojan după ce dă afară jumătate din angajații Consiliului Județean Bihor

Ilie Bolojan FOTO: Facebook
Ilie Bolojan FOTO: Facebook

Ilie Bolojan, noul președinte al Consiliului Județean Bihor, ales în această funcție din partea PNL, a anunțat că va face economii de 1,2 milioane de euro în fiecare an în urma reducerii drastice de personal din această instituție.

Ilie Bolojan, care anterior a fost primar la orașului Oradea pentru 3 mandate, a anunțat că din cei 174 de angajați ai Consiliului Județean Bihor vor rămâne pe posturi doar 88. Aceste restructurări vor însemna o economie anuală, doar din salarii, de aproximativ 1,2 milioane de euro, a declarat Bolojan la postul de televizune Digi24.

„Din 174 angajați efectivi vor rămâne 88 de colegi posturi fizic ocupate. Față de cheltuielile de personal de 265.000 de euro lunar, probabil vom reduce cu cel puțin 100.000 euro pe lună. Aproximativ 1,2 milioane de euro anual economie la salarii doar din aparatul propriu. Nu vor fi angajați alți oameni în Consiliul Județean”, a spus Bolojan.

Potrivit noului președinte al Consiliului Județean, banii economisiți vor fi folosiți pentru finanțarea unor investiții în județul Bihor și pentru susținerea autorităților locale, a primăriilor, în vederea cofinanțării proiectelor europene. Banii vor fi folosiți pentru cetățeni, a mai spus Bolojan în interviul pentru sursa citată.

El a mai menționat că o măsură similară a luat și în urmă cu 12 ani, când a devenit primar al Oradei pentru prima dată. Bolojan a spus că și atunci a făcut o reducere de personal „dureroasă” la Primăria Oradea: 30% dintre angajați au rămas atunci fără posturi, iar economia anuală s-a ridicat la 4,5 milioane de euro în salariile de azi, „adică în fiecare an valoarea unui pod peste Crișul Repede”, a completat președintele Consiliului Județean Bihor.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.