Câți bani au fost furați din bancomatul aruncat în aer în București

FOTO: 3dman_eu/Pixabay.com
FOTO: 3dman_eu/Pixabay.com

Peste 350.000 de lei au fost furați din bancomatul aruncat în aer luni dimineață pe bulevardul Theodor Pallady din Capitală, potrivit Poliției Capitalei.

Reprezentanții Poliției Capitalei precizează că, în urma cercetărilor făcute la fața locului, s-a stabilit că a fost furată suma de peste 350.000 de lei. Prejudiciul total urmează să fie stabilit după ce banca va evalua toate pagubele.

Incidentul a avut loc luni dimineață, la o filială bancară de pe bulevardul Theodor Pallady din Capitală. Reprezentanții Poliției Capitalei spuneau că în jurul orei 04.20, prin apel 112, Secția 13 Poliție a fost sesizată că dintr-o filială bancară s-a auzit un zgomot foarte puternic, iar bancomatul este distrus.

Metoda este una tot mai des folosită în Marea Britanie, unde anul trecut au fost sparte prin explozii aproape o sută de bancomate, iar infractorii au reușit să fure peste un milion și jumătate de lire sterline.

Iată alte câteva cazuri asemănătoare din România care s-au întâmplat în ultimele luni:

1 mai 2019. Arad. Indivizi necunoscuţi au aruncat în aer un bancomat aflat în apropierea gării din Arad. Explozia a distrus complet încăperea care adăpostea bancomatul şi a avariat mai multe vitrine din vecinătate. Una dintre camerele de supraveghere care era îndreptată direct spre maşinărie a fost întoarsă, înainte de explozie. În aparat nu s-ar fi aflat bani lăsaţi peste noapte, deci hoţii nu s-ar fi ales cu nimic.

13 ianuarie 2019. Arad. O explozie a avut loc la un bancomat de pe strada Tunarilor, lângă un magazin. Hoții au scos din aparat trei cutii metalice cu bani. Unul dintre indivizi a scăpat o cutie, astfel că numeroase bancnote s-au împrăștiat pe asfalt. Însă hoțul nu a mai pierdut timpul să adune banii, ci a aruncat cele trei cutii în mașina cu care a fugit.

29 decembrie 2018. Brașov. În jurul orei 3:30, polițiștii din Brașov au fost sesizați că la sediul unei filiale CEC Bank din cartierul Răcădău a avut loc o explozie. Butelii de gaz ar fi fost folosite pentru a provoca o explozie la bancomat. 160.000 de lei ar fi fost furați.

13 noiembrie 2018. Bolintin Vale. Două persoane care au vrut să fure ATM-ul dintr-o bancă din Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, au provocat o explozie, distrugând geamurile băncii, apoi au fugit. S-a folosit o butelie cu gaz pentru a provoca explozia. Explozia produsă nu a reuşit decât să spargă geamurile băncii şi să declanţeze alarma care a trezit pe toată lumea din zonă. Speriaţi, cei doi hoţi ghinionişti au luat-o la fugă şi s-au făcut nevăzuţi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.