Câți bani au câștigat profesorii români din meditații anul trecut?

barem matematică evaluarea națională 2017
Foto: Captură YouTube

Peste 4.000 de profesori au depus declarațiile pentru veniturile suplimentare obținute în 2018 din meditații.

Sumele totale încasate de cei 4.135 de dascăli care și-au declarat veniturile din meditații la ANAF este de 35.325.388 lei, adică peste 7 milioane de euro, scrie Edupedu.ro.

Sumele declarate sunt cu siguranță mai mici decât cele obținute în realitate, însă clasamentul național oferă o idee destul de clară asupra fenomenului.

Potrivit statisticilor, cele mai multe declarații de venit din meditații au fost depuse în Cluj, Bucureștiul fiind abia pe locul doi, însă Capitala conduce la sumele declarate.

Cea mai mare sumă medie obținută oficial din meditații a fost în București, 17.471 de lei, urmat de județele Mureș (15.2014 lei) și Timiș (13.243 lei).

În Botoșani, doar cinci profesori și-au declarat veniturile din meditații, în timp ce în județul Tulcea au fost depuse șapte astfel de declarații la ANAF.

Peste 7 milioane de euro din meditații

Cei mai puțini bani din meditații au făcut, potrivit declarațiilor pe anul 2018, profesorii din județul Vaslui, care au încasat în medie 1.273 de lei. Meditațiile sunt ieftine și în Mehedinți și Buzău, dar și în Bistrița-Năsăud, în Bacău și în Dâmbovița.

Profesorii din Teleorman au declarat, la Fisc, că anul trecut au câștigat, în medie, puțin peste 4.000 de lei din meditații.

Potrivit statisticilor, cei mai mulți bani cu meditațiile în cheltuie părinții elevilor de gimnaziu: peste 2.000 de lei pe lună.