Câți bani a strâns un tânăr care s-a dat preot și a mers prin case cu Boboteaza

Un tânăr care s-a îmbrăcat în haine de preot ortodox și a mers prin casele oamenilor cu Boboteaza cerând și ajutoare pentru înmormântare, dar și bani pentru construirea unei biserici, a fost prins de polițiștii din Galați.

Timp de un an, acesta a adunat nu mai puțin de 11.000 de lei de la credincioși. Acesta va ajunge în fața judectătorilor cu propunerea de arestare pentru 30 de zile.

„La data de 7 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Galați, la locuința unui tânăr, de 19 ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Din cercetări, a rezultat că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot creștin-ortodox, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirii unei biserici, tânărul ar fi primit donații de la diferite persoane din țară și din străinătate, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 11.000 de lei.

În urma percheziției domiciliare, au fost administrate mai multe mijloace materiale de probă, din acestea rezultând probabilitatea existenței și altor victime, întreg prejudiciul cauzat fiind mult mai mare și urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

Polițiștii au reținut persoana în cauză, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, aceasta va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă. La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, au transmis reprezentanții Poliției.

La începutul anului, polițiștii gălățeni au început o anchetă după ce au primit un telefon care anunța că un tânăr de aproximativ 18 ani se plimbă în haine preoțești și adună bani de la oameni.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.