Câteva mii de români, blocați de azi-noapte la granița dintre Austria și Ungaria: ”Vrem acasă!”

Foto: Ralf Peter Reimann / Flickr

Peste trei mii de români sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria, după ce maghiarii au închis traficul de persoane începând de astăzi.

După ce a solicitat autorităților ungare să rezolve situația, șefii de la Budapesta au spus că vor sprijini, ca măsură de excepție, repatrierea cetățenilor români în cel mai scurt timp.

Potrivit MAE, în acest context și pe fondul semnalelor multiple primite din partea cetățenilor români aflați la punctul de frontieră Nickelsdorf care doresc să revină în România din diferite state europene, ministrul Bogdan Aurescu a semnalat situația umanitară creată, prin prezența unui număr considerabil de familii cu copii și persoane în vârstă – în total peste 3.500 de persoane până la acest moment – și a solicitat adoptarea de urgență de către autoritățile ungare a unor măsuri care să permită reluarea tranzitului acestora pe teritoriul ungar.

Situația de la granița dintre Austria și Ungaria ar urma să fie deblocată astăzi.

Granita dintre Austria si Ungaria! Romani blocati. No comment!

Publicată de Simona Gheorghe pe Marţi, 17 martie 2020

Filmulețe cu sute de români care scandează ”Vrem să venim acasă!” de la punctul de trecere al frontierei circulă deja pe rețelele de socializare.

Ungaria a decis închiderea granițelor pentru traficul de persoane drept răspuns la pandemia de coronavirus, care a afectat deja sever regiuni din Italia, Franța și Spania.