Câteva avantaje ale monitoarelor second-hand

Monitoare preț redus eMAG Black Friday 2017
Reduceri la monitoare de Black Friday 2017 la eMAG

Dacă aveți nevoie de un monitor sau de o tabletă, nu trebuie neapărat să optați pentru modelele noi, ci puteți apela la dispozitive second hand.

Monitoarele second hand sau cele refurbished au prețuri chiar și de două ori mai mici decât cele noi.

Cei de la ABD au o colecție extinsă de monitoare second hand, care vin la pachet și cu o garanție de cel puțin un an. Dacă sunteți în căutarea unor tablete second hand de calitate, le găsiți aici.

Compania oferă transport gratuit pentru orice monitor second hand, dar și garanție de retur a monitorului PC în termen de 90 de zile de la cumpărare.

Monitoare LED vs. monitoare LCD

Monitoarele LCD (liquid crystal display) sunt iluminate de o lampă fluorescentă, în timp ce monitoarele LED se folosesc de diode care emit lumină (light emitting diode).

Iată câteva diferențe între cele două tipuri de monitoare second hand.

Monitoarele LED oferă un contrast mai ridicat, iar imaginea beneficiază de culori uniforme, dar și de un negru mai puternic.

De asemenea, monitoarele LED sunt mai subțiri și mai ușoare față de cele LCD, iar unghiul de la care se poate viziona imaginile fără apariția distorsiunilor este mai bun.

Mai mult, monitoarele LED au un consum de energie mai redus față de cele LCD. Principalul avantaj al monitoarelor LCD este cel al prețului, fiind mai ieftine decât modelele LED.

Diferența între second hand și refurbished

Electronicele refurbished mai sunt numite produse „recondiționate”, „reparate” sau „recertificate”. Nu este un concept nou, majoritatea companiilor având secțiuni speciale unde vând electronice recondiționate.

Monitoarele refurbished funcționează și arată excelent. Este posibil ca ele să fi fost returnate din diferite motive și să fie noi. O altă posibilitate este un defect de funcționare, care a fost remediat.

O altă categorie sunt electronicele care au fost returnate la producător fără să aibă nicio problemă sau defecțiune: spre exemplu, o companie poate decide să înnoiască toate calculatoarele angajaților, iar în acel moment trimite computerele vechi înapoi la producător, care le testează, le verifică, eventual le înlocuiește unele piese, iar apoi le pune din nou în vânzare.

Spre deosebire de monitoarele refurbished, cele second hand sunt scoase la vânzare după ce au fost folosite o perioadă de timp. Sunt monitoare funcționale, însă pot prezenta zgârieturi pe carcasă sau pot avea defecte minore.

Și monitoarele second-hand beneficiază de o garanție de cel puțin un an.