Câte semnături s-au strâns în campania „Fără penali în funcții publice”

FOTO: Fără penali în funcții publice/Facebook
FOTO: Fără penali în funcții publice/Facebook

Campania „Fără penali în funcții publice” continuă în următoarele două săptămâni cu o caravană care va parcurge 12 județe pentru atingerea țintei de 500.000 de semnături. Potrivit președintelui USR, deputatul Dan Barna, citat de Agerpres.ro, până acum s-au strâns 450.000 de semnături.

„În momentul de faţă suntem la 450.000 de mii de semnături, ceea ce e un lucru extraordinar. Spun asta pentru că „Fără penali” a devenit un adevărat fenomen social, este proiectat în concerte, este strigat în concerte, este strigat pe stadioane, l-am văzut la Turul Franţei.

Practic, întreaga societate românească a început, a preluat acest mesaj şi acest mesaj este mai mult decât cele două cuvinte: fără penali.

Este un mesaj pe care România decentă îl transmite actualei clase politice, este un mesaj împotriva incompetenţei, este un mesaj împotriva încercării de a legaliza furtul din bani publici, este un mesaj împotriva încercării de subordonare a justiţiei, este un mesaj împotriva unui guvern care arată aproape în fiecare zi a lunii că este un guvern incompetent care face România de râs”, a declarat Dan Barna, într-o conferinţă de presă.

Pe lângă plafonul minim de 500.000 de semnături mai este o regulă ca în minim 21 de județe să existe 20.000 de semnături. În 9 județe pragul urmează să fie atins sau e depășit.

„Am depăşit pragul în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Braşov, Cluj şi Timiş. Celelalte judeţe în care suntem aproape sunt Arad, Bihor şi Iaşi. Mai sunt 12 judeţe unde în această ultimă lună de campanie trebuie să ajungem la pragul de 20.000 de semnături. Aceste 12 judeţe, care sunt ţinta caravanei despre care o să vorbesc în continuare, sunt următoarele: Tulcea, Galaţi, Neamţ, Bacău, Suceava, Vaslui, Prahova, Argeş, Dolj, Hunedoara, Alba şi Mureş. Acestea sunt judeţele în care vom aloca şi recomandăm tuturor cetăţenilor români să aloce resurse, pentru a ajunge la pragul de 20.000 de semnături”, a adăugat Barna.

Vor fi două caravane. Una va merge pe traseul Tulcea – Galaţi – Bacău – Vaslui – Neamţ – Suceava şi din nou Galaţi și cealaltă va parcurge Ploiești – Pitești – Craiova – Hunedoara – Alba – Mureș și orașele de pe Valea Prahovei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.