Câte persoane vor avea voie la o masă când se vor deschide restaurantele

FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Terasele se vor redeschide de pe 1 iunie, anunță asociațiile patronatelor din domeniul HoReCa, după o discuție pe care au avut-o cu premierul Ludovic Orban. Deocamdată nu au fost stabilite exact regulile în care terasele și restaurantele vor primi clienți, însă sunt patronii au prezentat un set de măsuri pe care le vor lua pentru a proteja clienții.

Într-o intervenție la Digi24, antreprenorul Dragoș Petrescu, acționar la Trotter Prim, companie care deține lanțul de restaurante City Grill, Caru cu Bere sau cafenelele City Cafe, a spus că mesele vor fi distanțate la 2 metri, iar clienții vor sta în număr restrâns, maxim între 6 și 8 persoane.

De asemenea, se va face și un triaj epidemiologic pentru angajați, iar unele restaurante pot face același lucru și pentru clienți. După fiecare masă și după fiecare servire, ospătarul va trebui să dezinfecteze. Toți ospătarii vor purta măști și mănuși.

Dragoș Petrescu crede că prețurile nu vor crește în următoare perioadă, ci chiar ar putea scădea. „Sigur nu vor crește prețurile, dimpotrivă, ne așteptăm ca prețurile să scadă pentru că clienții noștri așteaptă oferte speciale. Ei au un buget restrâns. Nu ne putem adresa unor clienți dispuși să cheltuiască mai mult. Prețurile vor scădea atât în zona de hoteluri cât și în restaurante”, a spus Dragoș Petrescu, pentru Digi24.

Premierul le-a promis celor din industria HoReCa că de pe 15 iunie se va deschide și sezonul estival, „în situația în care nu există derapaje majore în cifrele comunicate de Comitetul de Supraveghere a Situațiilor de Urgență”.

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România estimează că din cauza crizei provocate de coronavirus, HoReCa va pierde în jur de 2,4 miliarde de euro din totalul cifrei de afaceri, iar din cei 400.000 de angajați ar putea rămâne fără locuri de muncă 320.000 de lucrători.

FOTO: StockSnap/Pixabay.com