Câte paturi la ATI are România pentru bolnavii de COVID-19 în acest moment

spital medic deces pacient bolnav

Foto: 12019 / pixabay.com

Miercuri, 29 iulie, România a atins cel mai mare număr de pacienți cu COVID-19 internați la terapie intensivă: 377.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat în ședința de Guvern de ieri că în România sunt 840 de paturi la terapie intensivă alocate pentru bolnavii de COVID-19, relatează Digi24.

De asemenea, el a mai spus că în prezent 112 pacienţi dintre cei 377 aflați la ATI sunt intubaţi.

Prin urmare, rezultă că România se apropie cu pași repezi de ocuparea a jumătate dintre paturile disponibile pentru bolnavii de COVID-19.

În luna martie a acestui an, Grupul de Comunicare Strategică anunța că în spitalele din România sunt 2.653 de paturi la ATI și 1.361 de ventilatoare mecanice. Însă doar o parte din aceste paturi de la ATI au fost alocate bolnavilor de COVID-19 deoarece există în continuare și alți bolnavi în stare gravă ce au nevoie de terapie intensivă.

În București paturile de la ATI pentru bolnavii de COVID-19 au fost deja ocupate. Astfel, în urmă cu o săptămână, un pacient în stare gravă din București a fost transferat cu elicopterul la Craiova (de la Spitalul Universitar de Urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova).

Pacientul, intubat și ventilat mecanic, a fost transportat cu un elicopter de tip Mi-8 aflat în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI, cu echipaj medical UPU-SMURD București.

Până miercuri, 29 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 48.235 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 2.269 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version