Câte calorii trebuie să consumi pentru a rămâne în formă, în funcție de vârstă

Consumul optim de calorii depinde foarte mult de vârsta pe care o aveți. Din acest articol aflați de câte calorii aveți nevoie pentru a vă păstra o condiție fizică bună.

Când vine vorba de numărul de calorii de care avem nevoie, una dintre regulile acceptate la scară largă este că femeile ar trebui să consume 2.000 de calorii pe zi, în timp ce bărbații ar trebui să țintească nivelul de 2.500 de calorii.

Cercetătorii au descoperit că numărul de calorii optim diferă, însă, în funcție de vârstă, dar și de stilul de viață: activ, moderat sau sedentar.

Astfel, femeile cu un stil de viață sedentar au nevoie de 1.800 de calorii dacă au între 25 și 30 de ani, iar numărul scade la 1.600 după vârsta de 50 de ani.

Câte calorii are o felie de pâine

Pentru femeile active, consumul optim trebuie să fie de până la 2.400 de calorii pe zi, între 20 și 30 de ani, în timp ce după 60 de ani nivelul scade la 2.000 de calorii.

Bărbații sedentari pot consuma 2.400 de calorii pe zi, când au între 25 și 30 de ani, în timp ce după 60 de ani ar trebui să reducă numărul la 2.000 de calorii.

Câte calorii are o banană

Bărbații activi au nevoie de 3.000 de calorii în tinerețe, în timp ce la bătrânețe au nevoie de cel mult 2.600 de calorii pentru a rămâne în formă.

Nutriționiștii recomandă, însă, în locul unui control strict al caloriilor, cei care vor să își mențină greutatea la un nivel bun ar trebui să facă efort fizic în mod regulat și să aibă o dietă echilibrată, dar și să consume multă apă.

Câte calorii are un ou fiert tare

Câte calorii are un măr

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Unic în România. Satul în care se va trăi ca în urmă cu sute de ani
„Coarnele caprei”, satul de poveste fără străzi. Se circulă doar pe apă
Satul în care se dau case gratis. Câte familii s-au mutat la țară