Câte calorii are un burger cu cartofi prăjiți: McDonald’s sau KFC

câte calorii are un burger cu cartofi prăjiți
Foto: FoodieFactor / pixabay.com

Dacă vă place să mâncați de la fast food este bine să fiți informați în privința cantității de grăimi pe care le conțin aceste produse. Din acest articol veți afla câte calorii are un burger cu cartofi prăjiți.

Este foarte comod să mâncăm de la fast food: mâncarea este servită imediat, este gustoasă și ieftină. Dar câte calorii conțin produsele fast food?

Câte calorii are un Big Mac

Haideți să vedem câte calorii are un burger cu cartofi prăjiți de la diverse lanțuri de restaurante fast food. Să începem cu McDonald’s.

O porție medie de cartofi prăjiți de la McDonald’s are 320 de calorii. Să analizăm acum câte calorii veți consuma dacă veți mânca o astfel de porție de cartofi prăjiți în combinație cu diverse tipuri de burgeri.

Un Big Mac are 550 de calorii. Rezultă că un astfel de sandviș, cu cartofi prăjiți, conține 870 de calorii. Este destul de mult dacă ne gândim că necesarul zilnic pentru un bărbat adult este de circa 2.000 de calorii.

Câte calorii are un burger cu cartofi prăjiți de la McDonald’s

Un cheeseburger clasic are 300 de calorii. Așadar, într-un cheeseburger plus cartofi prăjiți se regăsesc 620 de calorii.

Și mai puține calorii conține un hamburger clasic de la McDonald’s. Acesta are 250 de calorii, deci împreună cu o porție medie de cartofi prăjiți veți ajunge la 570 de calorii.

Un McChicken are 400 de calorii. Revenind la câte calorii are un burger cu cartofi prăjiți de la McDonald’s, rezultă că un McChicken și o porție medie de cartofi prăjiți conțin 720 de calorii.

Burgerii cu bacon de la acest lanț conțin și mai multe calorii. De pildă, un Bacon Ranch Deluxe McCrispy are 660 de calorii. Cu cartofii prăjiți ajungeți la 980 de calorii.

Câte calorii are un burger cu cartofi prăjiți de la KFC

O porție medie de cartofi prăjiți de la KFC are 90 de grame și conține 276 de calorii. Un sandviș Dublu Crispy Burger (burger cu fâșii din piept de pui picant pane) conține 386 de calorii. Așadar, dacă veți mânca un astfel de burger și o porție medie de cartofi prăjiți veți ajunge la 662 de calorii.

Un Dublu Hot Booster are și mai multe calorii: 465. Împreună cu cartofii prăjiți ajungeți la 741 de calorii. Există însă și burgeri și mai mare mari.

De pildă, sortimentul Real Burger Picant, din pulpă de pui picantă, are 210 grame și conține 491 de calorii. Dacă veți mânca și cartofi prăjiți alături de acest burger veți ajunge la 767 de calorii.

Un Real Burger Condimentat Nepicant de la KFT are 210 grame și conține 512 calorii. Dacă veți mânca și o porție de cartofi prăjiți veți ajunge la 788 de calorii.

câte calorii are un burger cu cartofi prăjiți
Foto: JuiceMania / pixabay.com

Calorii cartofi prăjiți de la Burger King

Haideți să vedem acum și câte calorii are un burger cu cartofi prăjiți de la Burger King. O porție medie de cartofi prăjiți din acest lanț de restaurante fast food conține 380 de calorii. În ceea ce privește burgerii, aceștia variază în funcție de dimensiuni și de tipul de carne folosit (pui, vită, bacon de porc etc). De asemenea, e important să țineți minte că burgerii cu brânză au mai multe grăsimi și implicit calorii.

Un burger Single Stacker King, ce are 223 de grame în mod obișnuit, conține 700 de calorii. Împreună cu o porție medie de cartofi prăjiți ajungeți la 1.080 de calorii.

Burgerul Double Stacker King este și mai mare și conține 1.050 de calorii (are de regulă 334 de grame). Rezultă că, dacă mâncați și cartofi prăjiți, veți consuma 1.430 de calorii.

Câte calorii are un burger cu cartofi prăjiți de la Burger King

Cel mai consistent burger de la Burger King este Bacon King Sandviș, care are 356 de grame și 1.150 de calorii. Dacă mâncați și o porție medie de cartofi prăjiți ajungeți la 1.530 de calorii, adică vă apropiați de numărul maxim de calorii recomandat pentru un bărbat adult.

Există însă și burgeri mai mici, ca de exemplu hamburgerul clasic, ce are 99 de grame și 240 de calorii. Cu cartofii prăjiți ajungeți la 620 de calorii.

Cât despre un cheeseburger de la Burger King, acesta are 111 grame și 280 de calorii. Împreună cu cartofii prăjiți ajungeți la 660 de calorii.

Ca regulă, puteți considera că un burger conține în jur de 250-300 de calorii la suta de grame (dacă are bacon prăjit și brânză, va fi mai gras; dacă are piept de pui și mai multă salată, va fi mai aproape de 250 de calorii decât de 300). Așa că pentru a aflat câte calorii are un burger înmulțiți numărul de calorii la suta de grame cu gramajul acestuia. Astfel, un burger de pui ce are, să zicem, 200 de grame, va avea circa 500 de calorii.

Câte calorii au nucile uscate, verzi, crude, coapte. 6 exemple
Câte calorii au alunele crude, prăjite, coapte, de pădure. 8 exemple

Câte calorii au migdalele crude, coapte, prăjite. 10 sortimente
Câte calorii are fisticul crud, prăjit, copt. Comparație cu ciocolata

Foto: FoodieFactor / JuiceMania / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.