Câte calorii are margarina Delma, Rama, Unirea, Sarina

câte calorii are margarina
Foto: silviarita / pixabay.com

Dacă vrei să gătești o masă slabă în grăsimi sau dacă ții post, atunci poți folosi margarină în loc de unt. Din acest ghid vei afla câte calorii are margarina.

De ce variază numărul de calorii din margarină

Margarina este grăsime vegetală. Nu conține proteine ori grăsimi de origine animală și nici colesterol. Așadar, este ideală pentru cei care trebuie să își supravegheze sănătatea sistemului circulator.

Numărul de calorii din margarină variază extraordinar de mult de la un sortiment la altul: acesta depinde de procentul de grăsime din produs. Poate că v-ați uitat pe etichetele produselor și ați văzut că este menționat un procent de grăsime. El variază, de regulă, între 20% și 80%. Cu cât procentul este mai mare, cu atât numărul de calorii este mai mare.

Câte calorii are margarina în funcție de cât de grasă este

Potrivit Departamentului de Agricultură din Statele Unite, 100 de grame de margarină cu 80% grăsime conțin circa 718 calorii.

În cazul margarinei cu 70% grăsime, numărul de calorii este mai scăzut, de circa 628 de calorii la suta de grame.

Margarina cu un conținut de grăsime de 60% are 537 de calorii la suta de grame, în vreme ce margarina cu circa 35-39% grăsime are, potrivit aceleiași surse, 349 de calorii la 100 de grame de produs.

În ceea ce privește margarina cu 20% grăsime, ea conține doar 175 de calorii la 100 de grame de aliment.

Calorii din 100 de grame de margarină

Să vedem acum câte calorii are margarina de pe piață, care se găsește în supermaket.

Margarina Original de la Unirea, ce conține 60% grăsime și se vinde la pachet de 250 de grame, conține 540 de calorii la suta de grame. Restul valorilor nutriționale pentru 100 de grame de margarină sunt cele de mai jos:

  • 60 de grame de grăsimi
  • 0,35 grame de sodiu
  • 0 grame de glucide
  • 0 grame de fibre
  • 0 grame de proteine

Ingredientele sale sunt următoarele: uleiuri vegetale (de palmier, floarea-soarelui, rapiță – în proporții variate), apă, sare (0,35%), emulsifianți (mono și digliceride ale acizilor grași), conservant (acid scorbic), aromă, acidifiant (acid citric), colorant (beta-caroten), vitamine (A,D).

Câte calorii are margarina Rama

Margarina Rama Classic, cu grăsime 75%, conține 664 de calorii la suta de grame. Restul valorilor nutriționale pentru 100 de grame de produs sunt cele de mai jos:

  • 75 de grame de grăsimi
  • sub 0,5 gramede carbohidrați
  • sub 0,5 grame de proteine
  • 0,3 grame de sare
  • vitamina A 800 µg
  • vitamina D 7,5 µg

Ingredientele ce intră în alcătuirea produsului sunt următoarele: 75 % uleiuri și grăsimi vegetale (30% rapiță, palmier), apă, lapte bătut, 0,3% sare, emulgator (lecitină (din floarea soarelui)), aromă naturală, acid (acid lactic), vitamine (A, D).

câte calorii are margarina
Foto: doornekamph / pixabay.com

Câte calorii are margarina Delma Sandwich

După cum vedeți, doar pentru că margarina este vegetală, acest lucru nu înseamnă că ea nu îngrașă. Poate conține foarte multe grăsimi, însă ele nu sunt de origine animală. Dacă doriți să aveți grijă de siluetă puteți folosi sortimente de margarină cu conținut redus de grăsimi.

De exemplu, grăsimea vegetală tartinabilă Delma Sandwich, vândută la cutie de 225 de grame, conține 180 de calorii la suta de grame. Restul valorilor nutriționale pentru 100 de grame sunt cele de mai jos:

  • 20 de grame de grăsimi
  • circa 0,5 grame de glucide
  • 0,82 grame de sodiu
  • circa 0,5 grame de proteine

Ingredientele din acest sortiment de margarină sunt următoarele: apă, uleiuri vegetale (de rapiță, palmier, floarea-soarelui – în proporții diferite), sare (0,8%), emulgatori (poligliceril poliricinolear, mono și digliceride ale acizilor grași), acidifiant (acid citric), aromă, antioxidant (edta), colorant (betacaroten), vitamin (A și D).

Câte calorii are margarina Sarina

Grăsimea vegetală tartinabilă Sarina, vândută la cutie de 500 de grame, are 225 de calorii la suta de grame. Restul valorilor nutriționale la 100 de grame sunt următoarele:

  • 25 de grame de grăsimi
  • 0,5 grame de sodu

Ingredientele produsului sunt următoarele: apă, uleiuri și grăsimi vegetale (rapiță, palmier, cocos, floarea-soarelui în proporții variabile), emulgator, sare 0,5%, acidifiant (acid citric), conservant, colorant (caroten), arome naturale, vitamine (vitamina A, vitamina D).

Foto: doornekamph / silviarita / pixabay.com

Te-ar putea interesa și:

Câte calorii are un baton de ciocolată Lion, Mars, Snickers, Twix

Câte calorii au fulgii de migdale. 6 sortimente din magazine

Câte calorii au fulgii de hrișcă, indicați dacă ai intoleranță la gluten

Câte calorii au fulgii de orz la Sano Vita, Solaris. 5 sortimente

Câte calorii au fulgii de porumb cu sau fără zahăr. 10 exemple

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.