Cătălina Ponor s-a calificat în finala olimpică la bârnă: ”Trăiesc un vis!”

 

Cătălina Ponor, singura gimnastă a României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a reușit să se califice în finala concursului de la bârnă.

Cum echipa feminină de gimnastică artistică a României nu s-a calificat la Jocurile Olimpice, după o jumătate de secol de glorie, Cătălina Ponor va încerca să țină cât mai sus steagul României, pe care l-a purtat și la ceremonia de deschidere a Jocurilor de la Rio.

Cătălina Ponor a obținut a cincea notă în calificări: 14.900.

La finală vor participa opt sportive. Iată adversarele româncei și notele primite de acestea în calificări: Simone Biles (SUA) — 15,633, Laurie Hernandez (SUA) — 15,366, Flavia Saraiva (Brazilia) — 15,133, Sanne Wevers (Olanda) — 15,066, Fan Yilin (China) — 14,866, Marine Boyer (Franța) 14,600 și Isabela Onyshko (Canada) 14,533.

„Sunt în finala olimpică la bârnă și încă mi se pare că trăiesc un vis! 29 de ani, 3 ani în care am stat departe de gimnastică, întoarcerea în sală în aprilie 2015, operație la tendonul lui Ahile, 5 luni de recuperare și momentul de acum, unica mea șansă să obțin ce îmi doresc! Da, da, trăiesc un vis. Și mai am o finală până îl voi îndeplini. Sper din toată inima! Hai România!”, a scris Ponor pe contul personal de Facebook.

Gimnasta din România a ratat calificarea în finala de la sol, fiind notată cu 14,200.

Și gimnaștii români Marian Drăgulescu și Andrei Munteanu au obținut calificarea în câte o finală olimpică. Drăgulescu va evolua la sărituri, iar Munteanu – la paralele.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: