Cătălina Ponor: „Eu nu mă vaccinez momentan. Nu am încredere”

Gimnasta Cătălina Ponor a declarat într-un interviu pentru Fanatik.ro, că momentan nu dorește să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

„Eu nu mă vaccinez momentan. Nu am încredere și ți-o spun cu toată sinceritatea! Mi se pare, în primul rând, că s-a obținut prea repede și, în al doilea rând, nu știm care sunt reacțiile adverse ale acestui vaccin. Se dau doar presupuneri și e bine să ne informăm despre acest vaccin. Mai aștept. Am răbdare”, a declarat gimnasta, pentru Fanatik.ro.

Întrebată de ce unii sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo nu vor să se vaccineze, Cătălina Ponor spune că „poți fi depistat pozitiv din cauza substanelor pe care e conține vaccinul”, însă fără să aducă vreun argument științific în acest sens.

„Mi se pare firesc ca fiecare om să ia decizia pentru el de a se vaccina sau nu și nu mă refer doar la sportivi. O să se ajungă la presiuni de genul „vrei să mergi la Jocurile Olimpice, te vaccinezi, ești obligat”. Nu… lasă sportivul, sau doctorul sportivului, să decidă el, pentru că, Doamne ferește, există o substanță prin care poți fi testat pozitiv. Ce faci? Pui munca sportivului în pericol, iar asta nu poate fi normal.

Noi am avut probleme mari de la un Nurofen… Poate să fie o problemă acest vaccin. Am auzi că unii au murit de la acest vaccin. Nu poți ști ce se întâmplă… am auzit de mulți oameni care au avut reacții adverse. Sportivii paralimpici la fel, au o anumită condiție medicală și la ei chiar pot apărea complicații și mai grave din cauza vaccinului, mai spune Cătălina Ponor, în interviul pentru Fanatik.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.