Cătălin Drulă pleacă de la șefia USR. Va convoca alegeri pentru votarea unui nou președinte

Foto: USR (Facebook)

În urma rezultatelor slabe obținute de USR la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, președintele USR Cătălin Drulă a anunțat că va convoca alegeri în partid pentru un nou președinte în cel mai scurt timp și că el nu va mai candida pentru șefia partidului.

„Îmi asum acest rezultat și voi convoca alegeri în USR pentru un nou președinte în cel mai scurt timp. Avem oameni care pot duce mai departe această construcție, și mă gândesc la Dominic Fritz, un om care a câștigat decisiv votul în Timișoara.

E foarte important ca USR să continue pentru că în această mișcare s-au pus speranțele de modernizare a României. Îi voi sprijini pe colegii mei, e foarte important să avem un reset și să atacăm alegerile prezidențiale și parlamentare cu suflu nou și cu optimism. E doar o luptă, luptele cele mai importante vin în toamnă”, a mai spus el.

Întrebat dacă va candida și el la viitoarele alegeri pentru șefia partidului, Drulă a răspuns negativ. „Nu o să intru eu în cursă”, a declarat el. De asemenea, Drulă a spus că anul acesta nu va candida la alegerile prezidențiale din România.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.