Catacombele de După Ziduri din Brașov vor fi deschise pentru public

Catacombele din Brașov.
Catacombele din Brașov. Foto: brasovmetropolitan.ro

Catacombele de După Ziduri din Brașov au intrat într-un amplu proces de expertizare și evaluare, iar ulterior vor fi redeschise pentru public, anunță Radio România Brașov.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei după ce mai mulți brașoveni au reclamat faptul că în pasajele subterane au intrat oameni ai străzii.

„În această perioadă se desfășoară expertizarea catacombelor pentru stabilirea valorii lor și pentru includerea lor în circuitul civil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

S-a mai încercat amenajarea catacombelor pentru public, însă proiectul nu a fost realizat (deși catacombele au fost iluminate). În 2020, publicația locală brașovmetropolitan.ro anunța că ele se vor transforma într-un muzeu de artă digitală.

La acea dată, operatorul de salubritate din oraș scosese peste 60 de saci de deșeuri din interior. „Din păcate, mai sunt oameni în cartierul Șchei care mai aruncă tot felul de gunoaie în pârâu. Noi intervenim aproape în fiecare zi pentru a curăța albia”, spunea la acea dată un reprezentant al firmei.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.