Cât valorează compania românească Bitdefender

Bitdefender, cel mai mare producător român de software, anunță că fondul de investiții Vitruvian Partners a devenit al doilea cel mai mare acționar al companiei, odată cu achiziția pachetului minoritar de aproximativ 30%, deținut de fondul de investiții Axxess Capital. Ca urmare a acestei tranzacții, valoarea companiei Bitdefender este stabilită la peste 600 de milioane de dolari.

Vitruvian Partners este un fond de investiții paneuropean, cu sediul în Marea Britanie, care se concentrează pe companii de tehnologie cu creștere rapidă. Vitruvian susține companiile din portofoliu să scaleze businessul printr-un mix de asistență operațională și inițiative strategice, inclusiv achiziții. Astfel de investiții includ companii precum Just Eat, FarFetch, Skyscanner, Voxbone, Ebury, CRF Health, Trustpilot, Callcredit și Snow Software.

Cofondatorii Bitdefender, Măriuca și Florin Talpeș, vor continua să dețină pachetul majoritar din Bitdefender. Un grup de investitori privați mai dețin o participație minoritară din companie.

Bitdefender anunță că va fructifica noul parteneriat cu Vitruvian Partners pentru a-și întări poziția de lider atât în piața de soluții de securitate pentru companii, cât și în cea pentru utilizatori individuali.

Bitdefender și-a extins amprenta internațională în ultimii ani prin stabilirea unui nou sediu enterprise în Santa Clara, California, pe lângă cel din București. Astfel, peste 40% din vânzările companiei provin de pe piața nord-americană, una dintre regiunile cu cele mai mari creșteri la nivel global.

Bitdefender are acum 1.300 de angajați în nouă țări, care deservesc clienți din peste 150 de piețe și o rețea de circa 7.000 de parteneri revânzători.

„Tranzacția demonstrează creșterea și scalarea rapidă a businessului nostru, dat fiind că suntem evaluați acum la peste 600 de milioane de dolari. Experiența amplă a Vitruvian în dezvoltarea companiilor de tehnologie susține strategia noastră de creștere și, în special, investițiile semnificative în construcția ofertei de soluții pentru companii și a prezenței din Statele Unite ale Americii.

Vom continua să operăm cu baze financiare solide, ceea ce ne va permite să ne extindem și să diversificăm portofoliul de produse ca să ne protejăm mai bine clienții și să fim mereu cu un pas înaintea atacatorilor”, spune Florin Talpeș, CEO și cofondator al Bitdefender.

Peste 50% dintre angajații Bitdefender sunt implicați în activități de cercetare și dezvoltare în cele patru centre R&D din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Bitdefender este o companie de securitate informatică cu activitate la nivel global, care furnizează soluții revoluționare de protecție împotriva amenințărilor complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de țări.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.