Cât va costa un bec plat

Philips Slimstyle LED
Philips Slimstyle LED

Tehnologia LED le dă mai multă libertate de creativitate producătorilor. Cei de la Philips au făcut primul pas și au prezentat primul bec cu o formă plată. Prețul este de aproximativ 10 dolari.

Philips Slimstyle LED luminează cât un bec clasic de 60W. Asta înseamnă că are un consum de doar 10,5W și o durată de viață de aproximativ 25.000 de ore.

Becurile controlate prin smartphone și tabletă

Tot în ceea ce privește becurile, au început să crească în popularitate și cele care sunt controlate prin smartphone sau tabletă. Primul bec de acest tip a fost dezvoltat tot de Philps. Sistemul Hue, așa cum a fost denumit de cei de la Philips, se conectează la un router de internet wireless. În pachetul de bază sunt incluse trei becuri, o telecomandă dedicată și un dispozitiv care preia comenzile de pe smartphone sau tabletă.

Cei care vor să-și folosească gadgeturile mobile pentru a stinge sau aprinde lumina trebuie să instaleze Philips Hue, o aplicație dedicată care se găsește atât în iTunes cât și în Android Market. Aplicația are mai multe presetări de lumină precum „Energizare”, „Pentru citit” sau „Relaxare”.

Becurile își vor combina culorile în funcție de starea pe care o ai. Poți seta să fie mai mult roșu sau verde în cameră sau să transformi totul într-un curcubeu.

Becul care stă aprins și după ce a picat curentul

Un alt proiect interesant al unui bec, prezentat de curând, este și SmartCharge LED. Acest bec nu se stinge atunci când pică curentul sau mai stă aprins câteva secunde până ajungi la veioză sau în pat, spun cei de la gizmag.com.

Becul are încorporat un acumulator care începe să alimenteze cu energie atunci când rămâne fără sursă de curent. Și mai interesant este faptul că e dotat și cu un senzor special care e capabil să determine dacă întreruperea este cauzată de o pană de curent sau e de la întrerupător.

Becul SmartCharge are o durată de viață de până la 40.000 de ore, iar acumulatorul se poate înlocui după aproximativ 350 de cicluri de încărcare. Un astfel de bec ajunge la aproximativ 35 de euro.