Cât te costă o vacanță într-un castel din România. Topul celor mai căutate

FOTO: huntercastle.ro

Românii și străinii au început să caute vacanțe în castele și conace, potrivit portalului de călătorii HotelGuru.ro.

Creșterea vine și pe fondul ofertei care a devenit mai generoasă în ultimii ani, datorită renovării și recondiționării a castelelor și conacelor din zona Transilvaniei și de transformare a acestora în facilități turistice.

Prețurile pentru cazarea la un castel sau conac pot fi cu până la 15% mai mari decât la un hotel, însă experiență e total diferită. Se plătește bineînțeles experiența în sine dar și uzura, care pentru o clădire de patrimoniu poate fi mult mai costisitor de întreținut.

Prețul pe noapte la un castel din zona Transilvaniei începe de la 200 lei pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus. Separat, majoritatea proprietăților pot include și servirea prânzului sau a cinei, de la 50 lei/persoană.

Pentru grupuri mai mari, hotelierii pot organiza degustări de vinuri, pot aduce meșteșugari locali sau ansambluri folclorice, elemente care sunt pe placul turiștilor străini, potrivit reprezentanților HotelGuru. Aceștia au făcut și un top al celor mai căutate castele și conace:

Castel Haller Ogra. Construit între secolele XVI-XVII, castelul Haller Ogra este situat la o distanță de 17 km față de Târgu Mureș, în localitatea Ogra. Cu o capacitate de cazare de 34 persoane în cele 15 camere, castelul oferă clienților acces la servicii Wellness, facilități pentru copii, un restaurant cu specific tradițional, precum și o cramă veche pentru pasionații de vinuri domnești de calitate.

Castelul Hotel Daniel Tălișoara. Acest hotel păstrează vie ambianța autentică a unui castel renascentist, fără a renunța la confortul la cele mai înalte standarde ale timpurilor noastre. Castelul se află în Tălișoara, județul Covasna și dispune de apartamente spațioase și saloane liniștite, pereți seculari și bolte elegante. În cele 8 apartamente se pot caza până la 20 de persoane, fiecare cameră fiind amenajată într-un stil deosebit, cu piese de mobilier unicat.

Castel Templul Cavalerilor Vălișoara. Situat în apropiere de Cheile Vălișoarei, într-un cadru natural de poveste, Templul Cavalerilorare un trecut tumultuos, fiind punct de vamă al Imperiului Austro-Ungar și cazarmă militară românească în cele două Războaie Mondiale.

Castelul Prințul Vânător & Dracula Turda. O locație care amintește de legendele românești din secolele trecute, Castelul Prințul Vânător din Turda, județul Cluj, oferăcadrul perfect pentru relaxare și romantism. Cavalerii în armuri cu săbii și scuturi, piatra veche, fierul înroșit, turnurile și crenelurile și celelalte detalii decorative din castel poartă oaspeții în vremurile demult apuse.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

giphy (1)

 

giphy