Cât te costă întreținerea unui birou și ce achiziții trebuie să faci

Întreținerea unui birou în care să se desfășoare un business nu este lucru ușor și nici ieftin. Dacă te gândești să-ți deschizi propriul birou pentru firma ta, îți oferim câteva sfaturi despre produsele pe care ar trebui să le achiziționezi.

Exact ca pentru o locuință, și la un loc de muncă trebuie să te gândești la toate cele de care ai nevoie pe parcursul unei zile: de la unelte de scris, hârtie pentru imprimante, până la o cafetieră sau hârtie igienică.

Excludem din calculele noastre costurile cu închirierea spațiului care diferă atât de mult în funcție de oraș sau zonă.

Consumabile

De la topurile de hârtie până la șervețele la cutie, toate astea sunt consumabile care vor avea costuri constante, lună de lună, pe care trebuie să le estimezi cât mai precis atunci când îți deschizi un birou.

Printre acestea se numără, cum spuneam și mai sus, produsele din hârtie în primul rând: hârtie de copiator, de imprimantă, hârtie colorată, etichete, role pentru plotter, plicuri, hârtie foto sau carton special, agende, caiete, cuburi de hârtie și multe altele.

Toate aceste hârtii trebuie și arhivate și îndosariate de obicei, așa că un alt cost este cel cu bibliorafturi, dosare, file de protecție pentru documente, mape, cutii de arhivare.

O altă categorie importantă ar fi cea a sistemelor de afișare, pentru sala de conferințe de exemplu, un flipchart, poate o tablă magnetică, accesoriile necesare, panourile separatoare pentru prezentare, display-urile.

Desigur, în final să nu uităm de instrumentele de scris și alte accesorii pentru birou, cum ar fi capsatoare, perforatoare, agrafe, coșuri de birou, lămpi și altele.

Investiția inițială

Pe lângă toate costurile cu consumabilele, vei avea nevoie de o investiție inițială consistentă pe care trebuie să o estimezi. E vorba despre imprimante, monitoare, calculatoare sau laptopuri pentru angajați, aparate de îndosariat, mobilier. Aici poți include și o cafetieră, cum îți recomandam la începutul articolului.

Dacă lângă birou ai și un spațiu de tip bucătărie pentru angajați, trebuie să te gândeșți și la investiția de acolo: mobilier, un frigider, poate un cuptor cu microunde, un espressor.

Costurile concrete sunt foarte greu de calculat pentru că diferă enorm de la un caz la altul, în funcție de suprafața de acoperit, dar și de bugetul disponibil, de numărul de angajați și mai ales de profilul afacerii și nevoile specifice.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.