Cât sunt dispuși românii să plătească pentru vacanța de iarnă

Aproximativ 36% dintre românii care vor să plece în vacanța de iarnă au răspuns că preţul rezonabil pentru un sejur de maximum o săptămâna, cu transport, cazare şi mâncare incluse ar trebui să se încadreze între 600 și 1.000 lei de persoană.

Pentru destinaţiile din străinătate, 34% dintre români au răspuns că preţul rezonabil ar trebui să fie între 300 și 500 euro de persoană, potrivit unui sondaj realizat de un site de rezervări.

Sondajul mai arată că românii îşi petrec Crăciunul în familie, iar Revelionul împreună cu prietenii şi familia. Un procent de 65% dintre participanții la sondaj plănuiesc să plece în vacanţă în iarna aceasta şi cei mai mulţi (76%) preferă oraşe sau staţiuni de munte din România.

În topul destinaţiilor din România alese de români pentru vacanţa de iarnă se află Valea Prahovei, zona Bran – Moeciu, dar şi staţiuni precum Băile Felix, Tuşnad, Gura Humorului şi Sovata.

Cei care aleg totuşi să îşi petreacă vacanţa de iarnă în străinătate, optează pentru o destinaţie apropiată, cu posibilitate de ski, cum ar fi Austria, Bulgaria şi Franţa, dar şi Germania, Ungaria şi Marea Britanie. Nu lipsesc nici destinaţiile exotice, precum Emiratele Arabe Unite – Dubai şi insulele din Caraibe.

La capitolul activităţi, în timpul vacanţelor de iarnă relaxarea la spa sau wellness ocupă locul principal (51%) în preferinţele românilor, 47% dintre ei preferă să fie alături de persoana iubită, într-un cadru romantic, pe când 45% doresc să facă excursii în natură, iar 37% să viziteze oraşe.

Cei mai mulţi ar prefera să călătorească cu soţul/soţia sau prietenul/prietena (59%), pe când 37% cu familia, iar 23% cu prietenii.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.380 de respondenţi din România, care au participat online pe site-ul HotelGuru.ro la completarea chestionarului în luna noiembrie.

 

Recomandarea editorilor Great News:
Bilete de avion ieftine. Destinații sub 50 de euro, din ianuarie

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.