Cât mai ține vremea rece

FOTO: Anemone123/pixabay.com
FOTO: Anemone123/pixabay.com

Meteorologii au emis două noi avertizări meteo pentru intervalul 12 aprilie – 14 aprilie. Prima informare este de cod galben de vânt valabil de pe 13 aprilie, ora 10:00 și până pe 13 aprilie, ora 20:00.

În intervalul menționat, în Moldova, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei, temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse rafalele vor depăși 65…70 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, vor fi miercuri (13 aprilie) și în restul Munteniei și al Dobrogei, iar pe parcursul zilei de marți (12 aprilie) local în jumătatea estică a țării. 

Cea de-a doua informare meteorologică este de vreme rece şi brumă, valabilă de pe 12 aprilie, ora 21 – 14 aprilie, ora 9. Fenomene vizate: temperaturi minime preponderent negative, brumă.

Temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă în nord-vestul și centrul țării, iar pe arii mai restrânse, în noaptea de marți spre miercuri (12/13 aprilie) și în regiunile vestice și în zonele deluroase din restul teritoriului.

De vineri se așteaptă o ușoară încălzirea a vremii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.