Cât mai țin vremea rece și vântul puternic

FOTO: 127071/Pixabay.com
FOTO: 127071/Pixabay.com

Meteorologii anunță că vremea rece se prelungește până joi. Potrivit Administrației Naționale de Meterologie, temperaturile minime ar urma să scadă între -10 grade și 0 grade Celsius în toată țara.

În acest interval pot apărea brumă și îngheț, iar la munte va fi viscol. La munte, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.800 de metri, este în vigoare un cod roșu de vânt puternic până la ora 14:00. Rafalele de vânt pot depăși 140 de kilometri pe oră.

Sunt vizate de codul roșu județele Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș și Dâmbovița.

Un cod portocaliu de vânt puternic și viscol va fi valabil la munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri până astăzi, la ora 23:00.

Zonele afectate sunt Carpații Meridionali, Carpații de Curbură și Munții Apuseni. Aici vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120 – 140 km/h, iar din cauza viscolului puternic vizibilitatea va fi foarte scăzută. Codul vizează zone din județele Arad, Bihor, Cluj, Alba, Caraş-Severin, Braşov, Prahova, Covasna, Buzău şi Vrancea.

Vântul puternic va afecta însă toată țara, până miercuri, la ora 21:00. Intesificări ale vântului cu rafale care pot ajunge la 55 – 60 de kilometri la oră se vor produce în cea mai mare parte a Moldovei, local în Oltenia, sudul Transilvaniei și sud-vestul Munteniei, potrivit ANM.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.