Cât e șpaga pentru a intra în Serviciul de Ambulanță. 8 angajați, ridicați de DNA

ambulanță
Serviciul de Ambulanță Neamț. Foto: ambulantaneamt.ro

8 angajați ai Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț – Substația Târgu Neamț au fost reținuți de procurorii DNA pentru dare de mită.

Procurorii îi acuză că, în perioada 2 – 10 mai 2022, au dat managerului general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean (S.J.A.) Neamț, Dan Dorin Morenciu, prin intermediul inculpatei Elena Preda, suma de 6.000 euro/persoană (în total 48.000 de euro) pentru a fi declarați admiși la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar.

Posturile erau pe perioadă nedeterminată.

Din banii menționați mai sus, la data de 18 mai 2022, Elena Preda i-ar fi dat 40.000 de euro inculpatului Dan Dorin Morenciu și 8.000 de euro inculpatei Maria Luminița Rozoschi (la vremea respectivă fiind însărcinată cu organizarea examenului amintit mai sus), se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Cei 8 angajați (Cristina Dogariu, Aurel Lupu, Ilie Butnariu, Magdalena Epanu, Petru Mihăilă, Iuliana Ciobanu, Ioan Răzvan Iftime și Alin-Bogdan Balan) sunt acuzați de dare de mită.

Celor opt inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În același dosar sunt cercetați și inculpații Dan Dorin Morenciu, Elena Preda și Maria Luminița Rozoschi. Aceștia se află în arest preventiv.