Cât e șpaga la vamă pentru trecerea ilegală a graniței

FOTO: Poliția de Frontieră/Facebook

FOTO: Poliția de Frontieră/Facebook

26 de agenți de poliție și vameși sunt anchetați de procurorii DNA, fiind suspectați că au luat șpăgi cuprinse între 20 și 250 de euro pentru a facilita trecerea ilegală a unor cetățeni moldoveni care voiau să ajungă în Germania, relatează G4media.ro.

DNA face percheziții marți, 17 ianuarie, în vămile Albița, Stânca Costești, Sculeni, Oancea și Borș.

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, și cu sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră.

Faptele au fost comise în perioada iulie 2021 – septembrie 2022, a anunțat DNA într-un comunicat de presă.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor, din care 5 sunt puncte de trecere a frontierei, restul de 26 reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version