Cât e amenda pentru șoferii care n-au cauciucuri de iarnă

mașină iarna
Foto: Pexels / pixabay.com

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pentru toate mașinile care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, autovehiculele care au masă toatală maximă autorizată de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante certificate.

Potrivit Poliției, în situația nerespectării acestor condiții, amenda pe care o vor primi șoferii va fi cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei, iar certificatul de înmatriculare al autovehiculului va fi reținut.

Meteorologii anunță că până duminică dimineață vremea va fi rece, cu temperaturi normale pentru această perioadă, iar în unele județe va ninge și va fi viscol. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat un cod portocaliu de viscol și ninsori abundente pentru județele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș. De asemenea, în alte 22 de județe și București este valabil un cod galben de vreme severă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.