Cât de mari sunt pagubele provocate Ucrainei de război

FOTO: ArmedForcesUkr/Twitter
FOTO: ArmedForcesUkr/Twitter

Războiul din Ucraina ar fi provocat, până acum, pagube infrastructurii în valoare de peste 63 de miliarde de dolari, potrivit unei estimări făcute de Școala de Economie din Kiev. Peste 4.400 de clădiri rezidențiale au fost avariate, distruse sau confiscate, împreună cu 92 de fabrici și depozite și 378 de școli.

De asemenea, 12 aeroporturi au fost distruse sau grav avariate, precum și șapte centrale hidroelectrice.

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kyrylo Budanov, spune că Rusia ar încerca să împartă Ucraina în două, pentru a crea o regiune controlată de Moscova.

„De fapt, este o încercare de a crea Coreea de Nord și Coreea de Sud în Ucraina”, a declarat Kyrylo Budanov, adăugând că Ucraina va lansa în curând un război de gherilă în teritoriul ocupat de Rusia.

Declarația vine în contextul în care liderul autoproclamatei republici Luhansk a spus că ar organiza, în curând, un referendum pentru aderararea la Rusia.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.