Cât de geroasă va fi această iarnă în Europa potrivit specialiștilor de la Copernicus

FOTO: 12019/Pixabay.com
FOTO: 12019/Pixabay.com

Serviciul Copernicus pentru schimbări climatice estimează o probabilitate de cel puțin 60% ca nordul Europei și Mediterana să înregistreze temperaturi peste medie între decembrie și februarie.

Potrivit perspectivelor sezoniere, nicăieri în Europa nu se așteaptă temperaturi sub media sezonului.

Estimările Copernicus sunt utilizate de fermieri, asigurători și furnizori de utilități pentru a ajuta la adaptarea la încălzirea planetei. Temperaturile anormal de ridicate ar putea reduce cererea de gaze în timpul sezonului de vârf de încălzire din Europa, așa cum au contribuit deja la acest lucru în timpul celor două ierni anterioare.

Comercianții urmăresc îndeaproape evoluțiile meteorologice spre sfârșitul anului, când expiră un acord de tranzit care reglementează fluxurile de combustibil rusesc prin Ucraina. Țări precum Austria, Ungaria și Slovacia au continuat să se bazeze pe gazul rusesc pentru a-și acoperi cea mai mare parte a cererii.

În timp ce sfârșitul acordului de tranzit ar putea afecta eforturile lor de stocare anul viitor, temperaturile mai blânde ar trebui să contribuie la menținerea prețurilor la gaze pentru moment. Potrivit Copernicus, alte piețe de încălzire cu gaz, cum ar fi Japonia și nord-estul SUA, se confruntă cu o probabilitate de 70% până la 100% de temperaturi semnificativ mai ridicate în perioada decembrie-februarie. Acest lucru ar reduce concurența pentru transporturile de gaze naturale lichefiate.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.