Cât de des își schimbă românii locul de muncă

locuri de munca ejobs
Foto: Pixabay

Un studiu realizat de platforma de recrutare eJobs arată că românii petrec destul de mult timp la un loc de muncă înainte de a face o schimbare în carieră.

Potrivit eJobs, angajații români petrec, în medie, patru ani la același loc de muncă înainte de a-l schimba.

Studiul arată că angajații cu vârste de peste 50 de ani sunt cei mai stabili, petrecând, în medie, 13 ani la aceeași companie. De cealaltă parte, tinerii angajați, mai ales cei născuți după 1980, schimbă locul de muncă după 2,7 ani, în medie. Regula descoperită de eJobs indică o legătură între vârstă și frecvența cu care sunt schimbate slujbele.

Cu cât angajatul este mai tânăr, cu atât petrece mai puțin timp la un loc de muncă.

Cei care au intrat recent pe piața muncii, în ultimii cinci ani, încep să caute un alt loc de muncă după doar un an petrecuți într-o companie. Unii dintre ei aleg să plece chiar și pe un salariu mai mic.

Cine sunt românii care schimbă cel mai des locul de muncă

”Tinerii caută să acumuleze cât mai multă experiență și nu se tem de schimbări. Se adaptează mult mai ușor unor condiții noi decât generațiile mai bătrâne”, a declarat Bogdan Badea, manager general al eJobs România.

Angajații care aparțin Generației X, care au între 38 și 48 de ani, sunt mai stabili. Ei petrec, în medie, puțin peste 4 ani la un job și când se hotărăsc să îl schimbe, caută o ofertă financiară bună, stabilitate, poziții de management și o distanță adecvată până a locul de muncă.

”Sunt dispuși să facă mai puține concesii, fiind, deci, mult mai stabili”, a explicat Badea.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă, în România sau peste hotare, intrați aici.