Cât de avantajoasă e o rulotă și ce economii faci atunci când călătorești

Pentru cei care iubesc aventura și vor să exploreze mai mult atunci când merg în concediu, o autorulotă este ideală. Aventuroșii pentru care nu destinația este obiectivul principal ci călătoria în sine, trebuie să încerce neapărat o vacanță cu rulota.

Chiar dacă nu este neapărat ieftină, călătoria cu rulota poate aduce o mulțime de avantaje principalul fiind cazarea gratuită în orice oraș al europei dar și accesul la o bucătărie sau o baie fără costuri suplimentare

Cât costă să cumperi o autorulotă

Prețurile oscilează foarte mult, așa că e imposibil de dat o estimare, însă găsiți o mulțime de autorulote de vânzare, atât noi cât și mai ales la mâna a doua. Alegerea depinde în funcție de confortul pe care vreți să-l obțineți dar și în funcție de spațiul disponibil pe care îl vreți și, desigur, și de care aveți nevoie, în funcție de numărul celor care călătoresc.

De asemenea puteți apela la un serviciu de inchiriere de autorulote pentru a experimenta o asemenea călătorie, însă dacă chiar vă place și vreți să o mai repetați e recomandat chiar să vă cumpărați propria autorulotă. Întreținerea nu e foarte scumpă, pentru reparații găsiți piese auto ieftine.

Principalele avantaje și dezavantaje ale rulotei

La capitolul avantaje, cu siguranță trecem lipsa grijii rezervărilor pentru cazare și weekendurile libere stabilite cu luni înainte. E suficient să aveți chef într-o dimineață de plecare și vă puteți urca în mașină, fără ca măcar să vă stabiliți o destinație precisă.

Cei care dețin deja o rulotă știu că nu trebuie să scoți o avere din buzunar pentru achiziționare și nici pentru întreținere, iar bugetul concediului în general poate fi redus la jumătate cu ajutorul rulotei astfel că investiția se scoate în timp.

Mai mult, imaginați-vă că ajungeți într-o destinație care nu vă este pe plac, veți putea imediat să plecați în alt loc, în timp ce în concediile tradiționale, atunci când ești legat de o cazare va trebui să suporți totul până la sfârșit.

Mai nouă există numeroase stațiuni, atât de la munte cât și de la mare, și în special în zona Delta Deltei Dunării, unde găsiți camping-uri special amenajate pentru rulote, iar costurile în general nu depășesc 50 RON pe zi, iar în acești bani intră inclusiv curent electric necesar rulotei.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.