Cât costă un anunț pe site-urile de imobiliare din România | Analiză comparativă

Ne-am propus să aflăm cât costă publicarea unui anunț pe marile siteuri de anunțuri imobiliare din România. Pentru a realiza aceasta analiză comparativă, au fost studiate marile siteuri de anunțuri de la noi.

Experimentul pornește de la definirea unei proprietăți. Astfel, am intenționat să vindem cu ajutorul platformelor online un apartamente cu 2 camere, decomandat, într-un oraș de provincie din România. Prețul cerut: 45.000 de euro. Apoi, am încercat, în ordine alfabetică, marile siteuri de anunțuri imobiliare de la noi.

1. Am început experimentul nostru cu apartamente24.ro, un site rapid în care am reușit să încărcăm anunțul în doar câteva zeci de secunde. Anunțul a fost verificat rapid de un administrator al siteului și apoi a apărut, fără să fie solicitată vreo sumă în acest sens.

Anunțurile noi apar gratuit chiar în partea de sus a listei de căutare pentru respectivul oraș, iar proprietarii siteului promit că serviciul este gratuit indiferent de numărul de proprietăți vândute.

În plus, siteul permite utilizatorilor să își prelungească valabilitatea anunțurilor în mod gratuit, ori de câte ori doresc. Puteți adăuga un anunț pe apartamente24.ro, AICI.

2. Am adăugat apoi anunțul și pe homezz.ro. Pe acest site, desprins din lajumate.ro (site-ul de anunțuri al grupului Antena), publicarea unui anunț este gratuită timp de 30 de zile. Reînnoirile sunt taxate. Am observat că siteul afișează în partea de sus anunțurile promovate, pentru care userii plătesc următoarele sume:

5 euro pentru promovare timp de 7 zile; 7 euro pentru promovare timp de 15 zile; 10 euro pentru promovare timp de 30 de zile.

Astfel, pentru o bună vizibilitate a anunțului, userul este îndemnat să plătească pentru publicare în zona premium.

Puteți adăuga un anunț pe homezz.ro, AICI.

3. Continuăm cu imobiliare.ro, unul dintre primele siteuri de profil de la noi, proprietatea a unui alt trust, Ringier. Am adăugat anunțul, iar pe mail ne-au fost trimise rapid variantele disponibile de promovare. Am observat în prealabil că toată pagina 1 de anunțuri din orașul dorit era ocupată de anunțuri promovate, așadar promovarea pare singura variantă prin care anunțul poate deveni vizibil.

Promovarea GOLD costă, la momentul publicării acestui articol, 9 euro plus TVA pentru 3 zile, 25 de euro plus TVA pentru 15 zile și 40 de euro plus TVA pentru 30 de zile. Se garantează că anunțul este vizibil pentru 100% din cumpărătorii interesați și asta pentru că aceste anunțuri plătite apar în topul listei de căutare pe respectivul oraș.

Promovarea Silver costă, la momentul publicării acestui articol, 7 euro plus TVA pentru 30 de zile și 15 euro plus TVA pentru 90 de zile. Anunțurile gratuite sunt considerate anunțuri simple și sunt listate întotdeauna după anunțurile gold și silver.

Puteți adăuga un anunț pe imobiliare.ro, AICI.

4. Experimentul nostru a continuat cu storia.ro, site desprins din OLX. Pe acest site, anunțurile imobiliare sunt plătite cu cel puțin 4,96 euro pentru 30 de zile. Acesta este pachetul basic și include publicare pe storia.ro și olx.ro, dar fără promovare în top, promovare în prima pagină și fără reactualizări incluse.

Pachetul standard costă 12,78 euro pentru 30 de zile și include publicare pe Storia și pe OLX, 3 actualizări, promovare TOP timp de 30 de zile, dar nu include și promovare în prima pagină.

Pachetul Premium costă 28,75 euro pentru 60 de zile și include publicare pe Storia și pe OLX, 7 actualizări, promovare TOP timp de 60 de zile, dar și o zi de promovare pe prima pagină a storia.ro.

Poți adăuga un anunț pe storia.ro, AICI.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.