Cât costă o vacanță de două săptămâni în Coreea de Nord

Metroul din Coreea de Nord este printre cele mai adânci din lume (Foto: Elaine Li / Instagram)
Metroul din Coreea de Nord este printre cele mai adânci din lume (Foto: Elaine Li / Instagram)

Coreea de Nord a anunțat că deschide granițele pentru turișii ruși. Acestora li se promite că vor fi „mai în siguranță decât pe străzile din Londra”, potrivit Reuters.

Șefii Turismului de la Phenian au autorizat agenția rusă nkorean.ru, cu sediul la Moscova, să organizeze vacanțe în Coreea de Nord, individuale, sau pentru grupuri formate din până la 10 persoane.

Prin dezvoltarea turismului, guvernul de la Phenian încearcă să atragă venituri la buget, astfel încât să amelioreze impactul sancțiunilor economice impuse de comunitate internațională, după testele balistice intercontinentale din luna iulie.

Turiștii ruși trebuie să se supună la mai multe controale minuțioase obligatorii înainte de a fi acceptați pentru a petrece o vacanță în Coreea de Nord. Li se spune dinainte și că vor fi supravegheați în permanență de un ghid, care va avea grijă ca turiștii să aibă „un comportament adecvat”.

Printre lucruri interzise și care se pedepsesc cu închisoare este fotografierea clădirilor strategice și a celor militare. De asemenea, turiștii sunt sfătuiți să evite discuțiile lungi cu localnicii.

Un pachet de două săptămâni în Coreea de Nord costă echivalentul a 2.000 de dolari. Printre altele, turiștii vor vizita o fermă, o fabrică de îmbuteliere a apei minerale, un templu budist, vor face excursii pe munte și se vor relaxa pe plaje la plajă și la un festival de bere. De asemenea, vor fi vizitate mai multe muzee dedicate „liderului fondator” Kim Il-Sung.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.