AcasăPoliticăCât consideră președintele Nicușor Dan că e o pensie mare în România

Cât consideră președintele Nicușor Dan că e o pensie mare în România

-

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă ce înseamnă pentru el o pensie mare, președintele Nicușor Dan a încercat inițial să evite să dea un răspuns, însă ulterior a afirmat că o pensie de 10.000 de lei este o pensie mare.

Întrebarea presei a venit în contextul în care partidele PSD, PNL, USR și UDMR discută în aceste zile, la Palatul Cotroceni, despre posibile măriri de taxe și impozite, iar una dintre măsurile propuse în cadrul discuțiilor a fost introducerea plății contribuției la sănătate pentru pensiile mai mari de 2.500 de lei, dar și supraimpozitarea pensiilor de peste 10.000 de lei.

„Ați recunoscut că este posibilă o supraimpozitare a pensiilor mari. În discuțiile din coaliție s-a avansat acest prag de 10.000 de lei pentru supraimpozitare. Ce înseamnă pentru dumneavoastră o pensie mare?”, a fost întrebat Nicușor Dan în cadrul conferinței de presă.

Inițial, președintele Nicușor Dan a încercat să evite un răspuns. „Nu pot să vă răspund. Ce înseamnă mare în limba română?”, a replicat el. După ce jurnalistul a insistat și l-a întrebat direct dacă o pensie de 10.000 de lei este o pensie mare, șeful statului a răspuns afirmativ.

„O pensie de 10.000 de lei este o pensie mare. Tot ce am spus e că nu vom face declarații până nu agreăm acel pachet, pentru că altfel nu vom discuta decât despre ipoteze”, a menționat Nicușor Dan. „Sunt extrem de multe variante pe masă. Niciuna nu a fost pusă în discuție ca să existe un consens asupra ei. Este una din măsurile din pachet. Nu pot să vă confirm nici pragul de 2.500 de lei. E o discuție în curs”, a mai spus el.

Zilele trecute, președintele PNL Ilie Bolojan a declarat că se ia în calcul introducerea contribuției la sănătate (CASS) pentru pensiile foarte mari. Însă în cadrul discuțiilor de la Palatul Cotroceni, s-a adus în discuție introducerea CASS pentru pensiile de peste 2.500 de lei.

„În ceea ce privește partea de taxări, un minus pe care îl avem este subfinanțarea bugetului Casei Naționale de Sănătate, o problemă cronică. Cei care au pensii foarte mari nu contribuie la bugetul Casei. Cred că o astfel de contribuție poate fi luată, de exemplu, în calcul, pentru ca Casa să aibă fonduri necesare pentru ca spitalele din România să asigure servicii medicale decente”, a declarat în urmă cu 2 zile Ilie Bolojan.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Andreea Dogar
Andreea Dogarhttps://greatnews.ro/
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.

RĂMÂI MEREU CONECTAT CU NOI

302,134FaniÎmi place
391CititoriConectați-vă
122AbonațiAbonați-vă
52FollowersFollow

CINE, CE, CUM?

TOP. Județele unde s-au obținut cele mai multe medii de 10...

0
În acest an, 24 de elevi au încheiat probele scrise de la examenul de Bacalaureat cu media 10, a anunțat Ministerul Educației. Numărul candidaților...

Chiar vine apocalipsa fiscală? Cât este impozitul pe dividende și pe...

0
Creșterea impozitului pe dividende la 16% și a celui pe profit la 19% pare să fie una dintre măsurile asupra cărora partidele au căzut...

România și creșterea TVA. TOP 35 – care sunt țările europene...

0
Deși președintele Nicușor Dan a promis în campania electorală că TVA-ul nu va crește, mărirea taxei pe valoarea adăugată de la 19% la 21%...