Cât câștigă un zilier în agricultură în această perioadă

FOTO: yassineexo/Pixabay.com
FOTO: yassineexo/Pixabay.com

Agricultorii sunt în căutare de zilieri în această perioadă, pentru a nu rămâne cu recolta pe câmp sau în solarii.

Zilierii din agricultură pot câștiga și peste 200 lei/zi, în această perioadă. Ziua de muncă s-a scurtat în sere și solarii, din cauza temperaturilor extreme, iar pentru un program de la 6:00 – la 12:00, de exemplu, se plătește 100-120 lei.

Dacă oamenii mai vin la muncă și seara, câștigă alți bani. Fermierii le acordă lucrătorilor, pe lângă sumele asupra cărora au căzut de acord, și alimente, cafea, băuturi răcoritoare, potrivit adevarul.ro.

Sunt și fermieri care au fost nevoiți să cultive pe suprafețe mai mici, pentru că nu a găsit zilieri.

„Cam la 3 euro pe oră s-a ajuns la noi, 15 lei ora. Nu-i plătim neapărat la oră, dar am făcut o medie și cam aici s-a ajuns. Am observat că dacă îi ții mai mult într-o zi trebuie să pui ceva peste, altfel după o săptămână nu mai vin.

Dacă tu ai prelungit programul cu o oră-două și nu ai suplimentat acolo să fie media cât plătești în 8 ore, în 10 ore, i-ai pierdut. (…) Vin oameni de 60 de ani și peste, care au câte șapte-opt pastile, de inimă, de diabet, vin pentru că sunt neajunsuri. Ei, normal, ar trebui să stea acasă, oamenii ăștia”, a spus un legumicultor din localitatea Pleșoiu, județul Olt, potrivit sursei citate.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.