Cât ar mai putea dura războiul din Ucraina potrivit oficialilor occidentali

FOTO: Ukraine Weapons Tracker/Twitter
FOTO: Ukraine Weapons Tracker/Twitter

Secretarul de stat american Antony Blinken le-ar fi transmis aliaților europeni că potrivit analizelor specialiștilor războiul declanșat de Rusia în Ucraina ar putea dura până la sfârșitul acestui an. Informația este dată de jurnaliștii de la CNN, care citează doi oficiali europeni.

Jurnaliștii americani mai spun că mulți dintre oficialii cu care au discutat au subliniat faptul că este greu de prezis cât timp ar putea dura războiul, însă majoritatea spune că nu există indicii că obiectivele finale ale președintelui rus Vladimir Putin s-au schimbat și că deocamdată nu va fi interesat de negocieri diplomatice dacă nu se va confrunta cu o înfrângere militară.

Consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan a declarat că luptele în Ucraina vor continua „luni sau chiar mai mult”, iar alți oficiali europeni cred că, cel puțin în est, conflictul s-ar putea întinde pe o perioada a 4-6 luni.

Rușii au anunțat că vor intensifica atacurile cu rachete asupra regiunii Kievului în perioada următoare ca răspuns a unor așa-zise acțiuni de „sabotaj” pe care forțele ucrainene le-ar fi comis pe teritoriul Rusiei. Anunțul armatei Rusiei vine și în contextul în care suferit una dintre cele mai grele pierderi, după ce nava amiral „Moscova” s-a scufundat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.