Cât a plătit un turist pentru o masă la autoservire în Mamaia

Turiștii care merg pe litoralul românesc trebuie să-și pregătească un buget generos pentru mâncare. Un turist a publicat pe un grup de Facebook un videoclip cu o notă de plată pentru o masă la un restaurant cu autoservire.

Printre altele, pe o frigăruie a trebuit să plătească 57 de lei, iar o porție de hamsii de 250 de grame a costat 35 de lei. De asemenea, pe o lipie a dat 7 lei.

Potrivit notei de plată, pe murături a dat 37 de lei, pe o porție de cartofi pai a dat aproape 21 de lei, iar două felii de cașcaval pane au costat 40 de lei.

Nu doar prețurile pot crea probleme turiștilor. Valurile Mării Negre aduc cantități foarte mari de alge pe litoralul românesc și turiștii se plâng de prezența acestora și de mirosul urât, dar specialiștii spun că fenomenul este normal din cauza temperaturilor ridicate, iar autoritățile afirmă că ridică în fiecare noapte sute de tone de alge.

În ultima perioadă numeroşi turişti de pe litoralul românesc s-au plâns că nu pot intra în apă din cauza algelor, dar şi de mirosul cauzat de acestea.

„Codul portocaliu de caniculă de pe litoralul românesc a dus la o intensificare a fenomenului de înflorire algală în multe stațiuni de pe malul Mării Negre“, potrivit Apelor Române, organizația Dobrogea Litoral.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.