Cât a donat Patriarhul Daniel pentru materialele de protecție ale voluntarilor implicați în criza coronavirusului

patriarhul daniel
Sursa: basilica.ro

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a donat, luni, suma de 10.000 de lei pentru achiziția de materiale de protecție destinate voluntarilor care se implică, prin intermediul site-ului „Ajută cu bucurie”, în sprijinirea persoanelor aflate în dificultate din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit agenție de presă a Bisericii Ortodoxe Române, Basilica.ro, platforma a fost creată de Patriarhia Română şi Federaţia „Filantropia” şi este gândită ca un punct de întâlnire între cei aflaţi în situaţii vulnerabile şi cei care doresc să ajute.

„Prin acest gest, Patriarhul însuşi a pus în practică îndemnul lansat către credincioşi odată cu declararea stării de urgenţă în ţara noastră: ‘Să arătăm iubire şi solidaritate faţă de oamenii vârstnici, faţă de cei aflaţi în izolare sau în carantină, precum şi grijă deosebită pentru sănătatea celor din jurul nostru”, precizează basilica.ro.

BOR mai transmite că de la începutul epidemiei de coronavirus, atât Arhiepiscopia Bucureștilor, cât și majoritatea eparhiilor din Patriarhia Română participă la lupta împotriva răspândirii acestei boli mai întâi prin rugăciune și consiliere spirituală, apoi prin oferirea de spații pentru carantină, hrană celor izolați, sprijin divers pentru spitale în funcție de necesități.

Patriarhia Română colaborează cu instituțiile medicale pe mai multe planuri: în consilierea spirituală, campanii de donare de sânge, prevenție și educație pentru sănătate, donații de aparatură medicală, mobilier, ș.a.