Cât a ajuns să coste o porție de hamsii în Vama Veche

Prognoza meteo 1 mai FOTO: Ionuț Fantaziu
Vremea de 1 mai. FOTO: Ionuț Fantaziu

În stațiunile de pe litoralul românesc sunt, în multe cazuri, prețuri mai mari decât în multe destinații de vară din Bulgaria, Turcia sau Grecia.

Vama Veche, considerată o stațiune a tinerilor, a devenit unde dintre cele mai scumpe stațiuni de pe litoralul românesc.

O noapte de cazare pleacă de la 200 de lei și poate ajunge până la 1.000 de lei. Când vine vorba de mâncare, lucrurile se complică. O simplă porție de hamsie cu usturoi costă 59 de lei. Un pahar de bere de 200 de ml costă de la 10 lei.

De asemenea, pentru a închiria un șezlong, în luna iunie, la început de sezon, turiștilor li se solicită între 30 de lei și 70 de lei pe zi, în weekend. În unele locuri este o taxă inclusiv pentru utilizarea toaletei.

De exemplu, pe o plajă unde prețul unui șezlong este de 40 de lei, cei care au nevoie să meargă la WC trebuie să plătească 2 lei de persoană.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.