Unii călători se găsesc în situația de a deveni clienți ai restaurantelor sau a magazinelor duty-free din aeroportul Otopeni, mai ales că există recomandarea de a ajunge în aerogară cu trei ore înainte de îmbarcare.
Pentru că nu au voie să intre cu o cantitate de lichide ce depășește 100 de mililitri, călătorii trebuie să cumpere apă, răcoritoare sau cafea din interiorul aeroportului, după ce trec de check-in.
Potrivit antena3.ro, prețurile în Aeroportul Otopeni au explodat. Comercianţii de la Aeroportul Internațional “Henri Coandă” din Bucureşti stârnesc nemulțumiri și controverse printre călători din cauza prețurile exorbitante.
O banală gustare pe aeroportul din Capitală poate scoate din buzunarele românilor şi a tuturor turiștilor nu mai puțin de 100 de lei de persoană, dacă mai punem la socoteală şi o sticlă cu apă şi un desert.
De pildă, o merdenea cu brânză de doar 160 gr costă 20 de lei, cât o masă caldă compusă dintr-o bucată de carne generoasă, garnitură la alegere şi o salată, pe care o găsim la o cantină din Bucureşti la doar 20 de lei.
În condiţiile în care, la patiseriile din București, o astfel de merdenea se poate cumpăra cu doar 5 lei. Cu alte cuvinte, pasagerii scot din buzunar de 4 ori mai mult preţul unui astfel de produs de patiserie.
Până și o banală bagheta rustică cu salam uscat are un preţ exorbitant. Pentru un astfel de sendviş, pasagerii plătesc 55 de lei, o sumă enormă pentru un român de rând, ținând cont că salariile din România nu sunt nici pe departe la nivelul celor din vestul Europei, însă prețurile sunt cel puțin similare cu cele din Occident, potrivit antena3.ro.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: