Câștigător alegeri 2016 Galați. Cine este noul primar

Potrivit primelor numărători ale voturilor la alegerile locale 2016, candidatul PSD, Ionuț Florin Pucheanu, ar fi câștigat alegerile la Galați. 

PSD a câștigat importantul oraș de la malul Dunării, după o luptă crâncenă cu liberalul Nicușor Ciumacenco, dar și cu primarul ales la precedentele alegeri, Marius Stan.

Câștigător alegeri 2016 Galați

1. Ionuț Florin Pucheanu (PSD)- 25,1%
2. Nicușor Ciumacenco (PNL) – 24%
3. Marius Stan (UNPR) – 20,9%
4. Eugen Durbacă (ALDE) – 14,3%

Primarul în exercițiu, Marius Stan, a candidat la un nou mandat, la alegerile locale 2016, din partea UNPR.

Ales pentru prima oară la cârma Galațiului în 2012, fostul om de fotbal a avut 11 contracandidați la funcția de primar.

PNL a mizat în cursa electorală pe viceprimarul Nicușor Ciumancenco, în timp candidatul PSD a fost Ionuț Florin Pucheanu.

ALDE l-a susținut pe Eugen Durbacă, candidatul PMP a fost Cătălin Cristache, în timp ce Daniela Chelaru a reprezentat PND la alegerile locale 2016 Galați.

Monica Roman a candidat din partea PRU, Constantin Telegan – Partidul Mișcarea Liberală, iar Iulian Aramă – PSRO. Ionel Goldură, Daniela Simona Vreme și Dorin Butunoiu au fost candidați independenți.

Casă pentru cel mai mare combinat siderurgic din sud-estul Europei, orașul Galați are o populație de 250.000 de locuitori.

Câștigător alegeri 2016 Galați

Peste 18 milioane de români sunt așteptați să-și voteze edilii pentru următorii patru ani. Dintre aceștia peste 230.000 sunt tinere de 18 ani, iar aproape 5.300 de persoane au vârsta de 100 de ani și peste. Potrivit sondajelor de opinie, prezența la vot la alegeri locale de anul acesta ar fi de aproximativ 50%.

Ca o comparație, la alegerile locale din 2012 au fost fost la urne 56,39% din cei înscriși pe listele electorale. Cei din mediul rural au participat, în procente, cu 15% mai mulți decât votanții din mediul urban.

Candidaturile au fost depuse între 11 și 26 aprilie, iar campania electorală s-a desfășurat între 6 mai și 4 iunie. Guvernul a acordat pentru alegerile locale în jur de 350 de milioane de lei. Din acești bani sunt plătite indemnizațiile membrilor birourilor electorale și zona tehnică auxiliară.

Câștigător alegeri 2016 Galați

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomadările editorilor greatnews.ro: