Câștigător alegeri 2016 Craiova. Iată cine este viitorul primar

UPDATE 10:00. Preşedintele executiv al PSD Dolj, deputatul Ion Călin, a anunţat, luni dimineaţă, că social-democraţii au câştigat detaşat scrutinul pentru alegerea primarilor, obţinând 70 de mandate din cele 111, potrivit centralizării paralele a datelor din jumătate dintre secţiile de votare amenajate în Dolj.

„În urmă procesului de numărare paralelă a voturilor realizat de PSD, reiese că, până în acest moment, avem un număr de 70 de primari. Cunoaştem că am pierdut 20. Restul mandatelor de primar se află în diverse faze de numărare sau renumarare a buletinelor de vot”, a spus Călin.

Potrivit sursei citate, pentru municipiul Craiova, primarul Lia Olguţa Vasilescu conduce detaşat după centralizarea a mai mult de jumătate din numărul secţiilor de votare, respectiv cu peste 60 la sută din voturile exprimate.

„La Consiliul Local Municipal, înregistrăm tot în jur de 60 la sută, ceea ce înseamnă un număr de 19 mandate din 27, în timp ce la Consiliul Judeţean Dolj bifăm un scor asemănător, de 60 de procente. În acest caz, suntem în situaţia că în consiliul judeţean să acceadă doar două partide, PSD urmând să beneficieze de 27 de mandate din cele 37”, a mai afirmat preşedintele executiv al PSD Dolj, deputatul Ion Călin.

UPDATE 23:30. Actualul primar, Olguța Vasilescu, a câștigat un nou mandat de primar, potrivit primelor numărători.

Lia Olguța Vasilescu (PSD), care a fost aleasă în funcția de primar al celui mai important oraș al Olteniei în 2012, a candidat și la alegerile locale 2016, cu toate că este cercetată de procurorii DNA pentru fapte de corupție.

Câștigător alegeri 2016 Craiova

În sondaje, Olguța Vasilescu era mare favorită.

PNL l-a aruncat în cursa electorală pe Pavel Badea, fostul fotbalist al Universității Craiova.

Un alt candidat a fost Florentin Gust, deputatul PSRO, partidul condus de Mircea Geoană, în timp ce primar al Craiovei vrea să fie și omul de afaceri Dan Cherciu, fost membru PDL și PNL, intrat în cursă cu susținerea M10 și PNȚCD.

Arhitecul Horațiu Buzatu a candidat din partea Mișcării Liberale, un partid local, în timp ce profesorul Mircea Năstase a intrat în cursă pentru ALDE.

Au mai candidat pentru fotoliul de primar al municipiului Craiova și consilierul local Ion Pană, dar și inginerul pensionar Constantin Miereanu.

Craiova are o populație de aproape 270.000 de locuitori.

Câștigător alegeri 2016 Craiova

Peste 18 milioane de români sunt așteptați să-și voteze edilii pentru următorii patru ani. Dintre aceștia peste 230.000 sunt tinere de 18 ani, iar aproape 5.300 de persoane au vârsta de 100 de ani și peste. Potrivit sondajelor de opinie, prezența la vot la alegeri locale de anul acesta ar fi de aproximativ 50%.

Ca o comparație, la alegerile locale din 2012 au fost fost la urne 56,39% din cei înscriși pe listele electorale. Cei din mediul rural au participat, în procente, cu 15% mai mulți decât votanții din mediul urban.

Candidaturile au fost depuse între 11 și 26 aprilie, iar campania electorală s-a desfășurat între 6 mai și 4 iunie. Guvernul a acordat pentru alegerile locale în jur de 350 de milioane de lei. Din acești bani sunt plătite indemnizațiile membrilor birourilor electorale și zona tehnică auxiliară.

Câștigător alegeri 2016 Craiova

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomadările editorilor greatnews.ro: