Câștigător alegeri 2016 Constanța. Învingătorul din capitala Dobrogei

Potrivit primelor numărători ale voturilor la alegerile locale 2016, candidatul Dumitru Făgădău a câștigat mandatul de primar al municipiului Constanța.

Fără Radu Mazăre, omul care a condus municipiul Constanța ca primar din 2000 până în 2015, când a fost pus sub acuzare pentru fapte de corupție, cursa electorală au intrat 12 candidați.

Câștigător alegeri 2016 Constanța

Decebal Făgădău, primarul interimar al Constanței, a candidat din partea PSD, a cărei organizații locale o conduce din 2013.

PNL l-a desemnat candidat la primăria Constanța pe Vergil Chițac, în timp ce din partea PMP s-a înscris, pe listele electorale, Claudiu Palaz, fost prefect al județului.

Senatorul Gigi Ghiru a candidat din partea ALDE, în timp ce avocatul Dumitru Bădrăgan este opțiunea Partidului România Unită.

În cursa pentru Primăria Constanța au fost și Nicoale Grosu (PRM), Octavian Ceti (Partidul Puterii Umaniste Social – Liberal), dar și plasticianul Gheorghe Caruțiu (PNȚCD).

La fotoliul de primar al Constanței au aspirat și trei candidați independenți Andrei George Popescu, Andrei Nicolae Tatu şi Ion Budi.

Constanța, cel mai mare oraș din Dobrogea și cel mai important port al României, are o populație de peste 280.000 de locuitori.

Câștigător alegeri 2016 Constanța

Peste 18 milioane de români sunt așteptați să-și voteze edilii pentru următorii patru ani. Dintre aceștia peste 230.000 sunt tinere de 18 ani, iar aproape 5.300 de persoane au vârsta de 100 de ani și peste. Potrivit sondajelor de opinie, prezența la vot la alegeri locale de anul acesta ar fi de aproximativ 50%.

Ca o comparație, la alegerile locale din 2012 au fost fost la urne 56,39% din cei înscriși pe listele electorale. Cei din mediul rural au participat, în procente, cu 15% mai mulți decât votanții din mediul urban.

Candidaturile au fost depuse între 11 și 26 aprilie, iar campania electorală s-a desfășurat între 6 mai și 4 iunie. Guvernul a acordat pentru alegerile locale în jur de 350 de milioane de lei. Din acești bani sunt plătite indemnizațiile membrilor birourilor electorale și zona tehnică auxiliară.

Câștigător alegeri 2016 Constanța

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomadările editorilor greatnews.ro: