Câștig uriaș după extragerea loteriei britanice de Anul Nou

FOTO: ChiniGaray/Pixabay.com
FOTO: ChiniGaray/Pixabay.com

Un bilet depus pentru extragerea loteriei britanice EuroMillions de Anul Nou i-a adus unui norocos nu mai puțin de 114,9 milioane de lire sterline, echivalentul a 128 de milioane de euro.

Potrivit The Guardian, este al patrulea cel mai mare câștig din istoria loteriei Marii Britanii. De asemenea, după extragere de Anul Nou, alți zece jucători au câștigat câte un milion de lire sterline.

Numerele câștigătoare au fost 1, 8, 11, 25 și 28, iar numerele joker (Lucky Star) 4 și 6.

Cel mai mare câștig din istoria loteriei britanice a fost cel obținut de Colin și Chris Weir, din Largs, North Ayrshire, care au câștigat 161 milioane de lire sterline (179 milioane de euro), în iulie 2011. De asemenea, un jucător care a preferat să rămână anonim a dat lovitura în aprilie 2017, câștigând 121 milioane de lire sterline.

În anul 2018, cel mai mare câștig la Loteria britanică, în valoare de 155 milioane de lire sterline (172 milioane de euro), a fost împărțit de doi jucători – unul din Marea Britanie și altul din Spania.

Cel mai mare câștig din istoria loteriei la nivel mondial a fost câștigat anul trecut, în luna octombrie.

Un singur bilet, cu numele 5, 28, 62, 65, 70 şi 5 a obţinut marele premiu-record al loteriei americane, în valoare de 1,6 miliarde de dolari.

În România, unul dintre cele mai mari premii din ultimii 10 ani la extragerea Loto 6/49 a fost câștigat în 2013. Atunci, un bărbat din Galați a nimerit toate cele șase numere și s-a îmbogățit cu peste 11 milioane de euro. Despre fericitul câștigător s-a aflat doar că era din Galați, avea 50 de ani și ar fi fost angajat al unei instituții publice.

FOTO: ChiniGaray/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.