Casa Regală pune la dispoziție, pentru carantină, locuri la Peleș

castelul peleș
Foto: Remus Pereni

Casa Regală a anunțat că pune, gratuit, la dispoziția Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență spații de cazare în unitățile hoteliere și vilele de pe Domeniul Regal Peleș, pentru persoanele care vor fi nevoite să stea în carantină din cauza epidemiei de coronavirus.

„​Ca urmare a instituirii stării de urgență pe teritoriul României, Custodele Coroanei și surorile sale au luat decizia de a pune la dispoziția Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, cu titlu gratuit, un număr de 53 de spații de cazare individuale în unitățile hoteliere și vilele de pe Domeniul Regal Peleș, pentru persoanele care vor fi nevoite să stea în carantină”, se arată într-un comunicat al Casei Regale.

Casa Regală a primit confirmarea din partea Departamentului pentru Situații de Urgență, care va folosi spațiile respective pentru persoanele nevoiete să intre în carantină.

Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate (16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.