Casa modulară, noua modă în construcții. Cât costă o astfel de locuință

FOTO: Giovanni_cg/Pixabay.com
FOTO: Giovanni_cg/Pixabay.com

Românii care caută să-și construiască o casă pot alege un model modular. Prețurile pornesc chiar și de la 300 de euro pe metrul pătrat construit, însă diferă în funcție de suprafața casei și mai ales de materialele folosite la structură și finisaje.

Potrivit specialiștilor, cu tot cu proiectul arhitectului, alte studii și aprobări, precum și transport, prețul corect pentru cele mai ieftine ar ajunge, în medie la sume cuprinse între 800 și 1.000 de euro pe metru pătrat. De obicei, cele mai ieftine case modulare sunt cele din lemn.

Unul dintre principalele avantaje pentru aceste case, pe lângă prețul mai mic, ar fi și faptul că timpul de execuție este mult mai mic.

Însă există și câteva lucruri importante pe care trebuie să le iei în calcul. De exemplu, este important ca terenul pe care poziționezi o astfel de casă să poată fi accesibil pentru mașini mari, pentru a putea fi transportate.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.