Casa de carton, ultima modă în imobiliare

FOTO: Wikkelhouse
FOTO: Wikkelhouse

„Un bărbat care lucra cu carton a avut ideea să-l înfășoare, în loc să-l plieze. Și, dintr-o dată, cartonul a fost mult stabil. S-a lăudat cu descoperirea lui într-un bar și chiar a pus pariu că l-ar putea folosi pentru a construi o casă. Așa a început totul”, a povestit olandezul Oep Schiling, un producător de case din carton, pentru DW.

Până acum a făcut câteva case din carton. Are avantajul că izolează foarte bine și se dezintegrează doar în urma unor ploi abundente. Însă, pentru a nu se întâmpla acest lucru, casele lui Oep au un strat impermeabil în jurul lor. „Un fel de haină de ploaie Goretex care este impermeabilă, dar care permite trecerea vaporilor. Acest detali este important”, a mai spus producătorul caselor de carton.

Acestea au fost denumite Wikkelhouse. Costă între 40.000 și 85.000 de euro, în funcție de dotări și suprafață.

O casă din carton este formată din cinci segmente sau module care pot fi combinate în funcție de nevoi și de buget. Casa are baie cu toaletă și duș, bucătărie și poate fi montată inclusiv o mașină de spălat.

Producătorul caselor de carton spune că până acum a avut comenzi din Marea Britanie, Franța, Belgia și țara sa natală, Olandă. Nemții par a fi ceva mai sceptici în ceea ce privește funcționalitatea unei case din carton.

Wikkelhouse from Wikkelhouse on Vimeo.