O casă mică, prietenoasă și ieftină. Costă numai 9.500 de euro, în România

case containere
Foto: Eco Modul Home Facebook

Utilizate de mulți ani în alte zone de pe mapamond, casele modulare, construite din containere, devin acum tot mai populare și în România.

O astfel de casă ridicată din containere nu înseamnă automat lipsă de spațiu. Chiar dacă la început scopul acestor locuințe-container era de a oferi strictul necesar într-un spațiu îngust, acum se construiesc și case din mai multe containere alăturate sau suprapuse, care aduc mai degrabă a conac decât a container.

Casele-container pot fi folosite atât pe post de rezidență, cât și ca locuință la țară sau de vacanță. De asemenea, pot fi folosite ca locuințe în tabere, pentru studenți, pentru muncitori etc.

Design-ul caselor poate fi clasic, modern, elegant sau minimalist, în funcție de preferințele locatarului.

De exemplu, cea mai ieftină astfel de locuință fabricată de Eco Modul Home costă 9.500 de euro (TVA inclus) și are aproximativ 15 metri pătrați. În acest preț nu este inclusă mobila și nici transportul containerului. O astfel de locuință este alcătuită dintr-un singur container. Înăuntru încap o masă cu scaune, două paturi de o persoană sau un pat dublu, un dulap, o chiuvetă și o baie (cu WC, chiuvetă și duș), separată de restul camerei printr-un perete.

case containere case containere case containere case containere

case containere
Foto: Eco Modul Home Facebook
case containere
Foto: Eco Modul Home Facebook

Alte case-modulare sunt mult mai complexe, precum cea din imaginea de mai jos, care a fost realizată din 13 containere.

case containere
Foto: ecomodulhome.ro

Alte case au o suprafață egală cu cea a unui apartament (60 de metri pătrați) sau cu cea a unei vile (130 de metri pătrați sau chiar 160 de metri pătrați, având 3 dormitoare și 4 băi).

Potrivit producătorului, un alt avantaj al acestor locuințe este că sunt gata mult mai repede decât o casă tradițioanală: „O casă Eco Modul Home se construieşte într-un sfert din timpul de realizare al unei case tradiţionale, sau chiar mai puţin”. La final, instalarea pe fundație se face în câteva săptămâni sau, uneori, în câteva zile.

case containere
Foto: ecomodulhome.ro
case containere
Foto: ecomodulhome.ro
case containere
Foto: ecomodulhome.ro

Foto: Eco Modul Home Facebook / ecomodulhome.ro

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte texte despre casă și grădină, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.