Fuga de București. Doi tineri au lăsat totul în urmă pentru o mică afacere într-un paradis rural

Sursa foto: pagina de Facebook Casa Albastră

După dezastrul din clubul Colectiv, doi tineri din București au ales să lase totul în urma lor și să se mute la țară, în satul Viscri.

Pentru Mara și Alexu – ea avocat, el designer – Viscri era un loc total necunoscut. Cu câteva luni înainte să se mute, singurul lor contact cu satul făcut celebru și de prințul Charles fusese o mică pauză de cafea pe drum.

Cei doi tineri au cumpărat o proprietate din sat, o casă săsească din anul 1912. Încet-încet, au reușit să redea strălucirea acestui loc, iar acum primesc oaspeți în ”Casa albastră”, așa cum au numit-o ei.

În iulie, au deschis și un restaurant în căsuță. Zona de mese a fost deschisă în vechea șură a casei. Chiar Mara gătește, ajutată de două femei din sat. Alexu se ocupă de servire. Afacerea lor a creat și șase locuri de muncă, toți cei angajați fiind săteni de-ai locului.

„Nu mai reușeam niciodată să ne odihnim, să funcționăm normal. Tot timpul pe fugă, muncind foarte mult, am decis să ne distanțăm de tot stresul urban. Dorim să facem ceva semnificativ, să și sprijinim comunitatea, să construim ceva și, în paralel, să reușim să ne bucurăm și de viață.

În urmă cu un an și jumătate ne pregăteam să cumpărăm o proprietate foarte aproape de businessurile noastre din Piața Romană. Ni s-a aprobat un credit pentru două apartamente în zonă. Cumva, ne vedeam construind o viață în acele circumstanțe.

Sursa foto: pagina de Facebook Casa Albastră

Când s-a întâmplat Colectivul am pierdut niște prieteni acolo. S-a activat ceva, s-a apăsat un buton în capul nostru. I-am sunat pe oameni că nu mai vrem să luăm proprietățile din București și ne-am gândit să ne mutăm la Viscri, unde băuserăm o cafea cu o lună înainte. De la 21 ianuarie 2016 am stat aproape permanent la Viscri.

Sursa foto: pagina de Facebook Casa Albastră

Am vândut tot, de la casă la scuter. Nici nu era cazul să facem un business-plan. La nivelul la care am investit aici ne-ar trebui vreo 20 de ani să ne recuperăm banii. Până la urmă e o investiție într-un stil de viață.

Sursa foto: pagina de Facebook Casa Albastră

Rămâne de văzut dacă vom reuși să-l facem să funcționeze și financiar, să trăim din ceea ce producem aici. Pentru început ne-am propus să încercăm să ieșim din stresul ăla urban și să facem ceva într-un mediu mai sănătos.”, spune Alexu, citat de pressone.ro.

Iată câteva dintre preparatele servite la Casa Albastră:

Sursa foto: pagina de Facebook Casa Albastră

„Căutăm marfă faină. De exemplu, până săptămâna trecută, nu găseam roșii în Viscri, acum s-au făcut.

Luam de la o doamnă care venea în piața din Brașov. Ea are mai multe soiuri, dar toate sunt strâmbe și urâte. Foarte perisabile, dar cu o aromă foarte puternică.

Dovleceii îi luăm de la un vecin, cârnații, ouăle, laptele, carnea de miel sau de vițel – tot din sat. Cașul afumat, smântâna le luăm fie de la o fermă din Floroaia care are stână în Munții Ciucaș, fie de la niște băieți cu fermă în Harghita.

Siropurile vin de la Sorin din satul vecin Bunești, vinete, fasole luăm de la Stupini, lângă Brașov, telemeaua proaspătă de la Stelică, unul dintre ciobanii satului. Cam asta e, un restaurant cu ingrediente bune într-un sat îndepărtat”, spune Alexu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version